Profielfoto

DavidOffline

  • Man
  • Bezoeker, Choreograaf, Danser

Algemeen

Volledige naam

David

Wat heb je met theater of podiumkunsten?
Ben je professioneel met theater bezig of als liefhebber?
Gender
Geboortejaar

2002

Wat doe je op theatergebied en wat verwacht je van Theaternetwerk?

David Feenstra studeerde in juli 2023 af aan de bachelor Danser/Maker aan ArtEZ Hogeschool, Arnhem.

Als freelancer op het gebied van dans/kunst is hij geïnteresseerd in het optreden in en deel uitmaken van artistieke projecten, het creëren van choreografische en visuele kunstwerken en het geven van workshops in improvisatie en danstechnieken.

Tijdens zijn opleiding heeft hij samengewerkt met choreografen als Eldad Ben Sasson, Keren Levi, Caroline Finn en Andreas Denk. Als stagiair nam hij deel aan de productie van ‘Als Het Anders Loopt’ van Het Houten Huis, Club Guy&Roni en Plan-D die 4 keer werd genomineerd (waaronder 2 Jonge Zwanen) en uitgebreid toerde door Nederland en België.
In zijn dans speelt hij graag met ritme, dynamiek en humor.

Als maker is hij geïnteresseerd in paden en hoe deze op creatieve of chaotische wijze kunnen worden verstoord. Hiervoor gebruikt hij een programma, gemaakt door zijn neef Hans Lous, dat willekeurige paden genereert. Zijn onderzoek naar het onderwerp Random Pathways resulteerde in de creatie van een solo waarin hij speelt met live geprojecteerde Random Pathways en live uitgevoerde muziek die bepalen wat er met de uitvoerder gebeurt. Ook heeft hij tijdens een uitwisselingsproject met Seminar Kibbutzim, Tel Aviv in juni 2023 een choreografie van 10 minuten, een improvisatiepartituur van 30 minuten en een tentoonstelling met beeldende werken gemaakt die verband houden met zijn choreografische praktijk. Terug in Nederland neemt hij momenteel deel aan een project met Plan-Denk als dansperformer. Ook is hij van plan om in 2025 mee te doen aan een uitgebreide reprise van ‘Als Het Anders Loopt’ van Het Houten Huis.

Momenteel werkt hij als danser in een productie van Plan-Denk, hij is vastbesloten zijn werk als performer voort te zetten en tegelijkertijd verder te duiken in zijn choreografisch en artistiek onderzoek.
Zowel zijn solo ‘Choice of Line’ als zijn tentoonstelling ‘Path Generator’ zijn afgelopen september te zien geweest tijdens het Still Moving Festival Schiedam. Momenteel werkt hij aan verschillende artistieke onderzoeks- en creatieprojecten.

Hij is geïnteresseerd op Theaternetwerk te verbinden met theatermakers in de breedste zin van het woord.

Woonplaats

Acteurs

Opleiding afgerond

2023-07-10

Opleiding

Bachelor Danser/Maker ArtEZ

Groepen

Groepslogo van Theaternetwerk
Theaternetwerk
Openbare groep
Groepslogo van Duda Paiva Company
Duda Paiva Company
Openbare groep
Groepslogo van Nederlandse Dansdagen
Nederlandse Dansdagen
Openbare groep

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!