Profielfoto

TheaternetwerkOffline

  • Anders
  • Bezoeker, Producent, Programmeur, Overig

Algemeen

Volledige naam

Theaternetwerk

Wat heb je met theater of podiumkunsten?
Ben je professioneel met theater bezig of als liefhebber?
Gender
Geboortejaar

1968

Wat doe je op theatergebied en wat verwacht je van Theaternetwerk?

Als voorzitter van Stichting Rietveld Theater en Stichting Theaternetwerk ben ik de laatste jaren met name betrokken als bestuurder en organisator. En uiteraard als regelmatige bezoeker van voorstellingen in het land, en in ons eigen Rietveld Theater, en onze proeftuin HAL015 in Delft.

 

Mijn eerste schreden binnen de theaterwereld zette ik in de jaren 80 tijdens mijn studententijd, als cursist bij de Delftse Komedie. Na een aantal jaren in amateurproducties gespeeld te hebben, ben ik de 4-jarige regieopleiding gaan doen bij het Kunstgebouw in Zuid-Holland. Met die achtergrond heb ik jarenlang als regisseur van amateurgezelschappen projecten gedaan.

 

Sinds de oprichting van Theaternetwerk Delft in 2004 is mijn vrije tijd echter meer en meer opgeslokt door de organisatorische kant van het podiumleven. In 2011 kregen we van de gemeente Delft het beheer over het leegstaande theater aan het Rietveld 49. Met een groeiende groep vrijwilligers hebben we dat in een paar jaar tijd uitgebouwd naar een bloeiende culturele hub in de binnenstad van Delft, waar in het jaar voor Corona jaarlijks meer dan 200 voorstellingen plaatsvonden, en inclusief workshops, repetities en andere evenementen ruim 16.000 mensen over de vloer kwamen. In hetzelfde jaar startten we het Delft Fringe Festival, een concept dat ik had opgepikt tijdens een bezoek aan het Edinburgh Fringe Festival, de moeder aller Fringe-festivals. Tijdens Fringe staat de maker centraal, en in het pittoreske Delft is het festival inmiddels een jaarlijks cultureel hoogtepunt waar honderden voorstellingen van jonge makers in een periode van 2 weken op uiteenlopende locaties worden uitgevoerd. Het Fringe Festival is al weer enkele jaren als onafhankelijke stichting verder gegaan.

En onlangs zijn we met Stichting Theaternetwerk beginnen aan ons nieuwe project: in HAL015 bouwen we aan een broedplaats voor theatermakers en podiumkunstenaars  uit alle disciplines. In deze industriele omgeving ook het Rietveld Theater tijdelijk huisvesting nu het eigen pand in verbouwing is.

Woonplaats

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!