Profielfoto

Michel WeeningOffline

  • Man
  • Acteur/actrice, Bezoeker, Cabaretier, Schrijver

Algemeen

Volledige naam

Michel Weening

Wat heb je met theater of podiumkunsten?
Ben je professioneel met theater bezig of als liefhebber?
Gender
Geboortejaar

1985

Wat doe je op theatergebied en wat verwacht je van Theaternetwerk?

Mijn naam is Michel Weening en ik woon in Groningen. Al valt de afstand wel mee. Amerika is pas ver. En dan spreek ik uit ervaring. Ik maak komedie in de vorm van cabaret, kleinkunst, muziektheater. Ik heb het vak geleerd van een professional Gabrielle Glasbeek, en haar ben ik ook dankbaar voor. Dat zij vond dat ik talent voor dat vak heb. En daarin moest groeien. Mijn ervaring is om zoveel mogelijk in de vorm van kleinkunst en cabaret het publiek een (lach)spiegel voor te houden, met zowel zelfreflectie als reflectie voor het publiek. En ik voel mij meeste thuis op het toneel. Op de planken in de spotlight, waarbij je de eerste drie rijen van het publiek ziet. Als het licht uit is. En dan is het mooiste, dat als je de slotapplaus krijgt dat je dan ook voor volle zaal zat te spelen.

Tevens vindt ik het ook leuk om bij ”professionele” theatermakers een hart onder de riem te steken. En dat kan best wezen dat ik ergens auditie voor wilt doen. Om zo ook ervaring op te gaan doen. Theater staat wel voor verbinding.¬†Mocht ik bijvoorbeeld zelf geen optredens hebben, dan is de kans zeer aanwezig dat ik zelf een kijkje kom nemen. En dat kan overal in Nederland zijn. Want zo hou ik het spannend. En dan sta ik open voor verbinding om een praatje te maken over het vak.

Wat ik van Theaternetwerk verwacht? Al ken ik Theaternetwerk al heel wat jaren. Daar heb ik in het verleden Basis Toneel Training gevolgd in Leek door Tractrice Annelies Kaan. Ook haar ben ik dankbaar. Net als Theaterschool Vrijdag die ik van 2016 – 2019 heb volbracht. En nog steeds trots op ben. Zonder hun heb ik het vak niet geleerd. Ik verwacht om gewoon goed te gaan netwerken met overige theatermakers en programmeurs, organisaties en overige vakgenoten op het mooie gebied van het theater.

Woonplaats

Groepen

Groepslogo van Theaternetwerk
Theaternetwerk
Openbare groep

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!