Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp | Overvloed

In een tijd van alarmerende klimaatrapporten bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In het humoristische Overvloed gooien ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender en heten ze je welkom in het jaar 2100. Hoe het de wereld is vergaan? Is de laatste ijsbeer al verdronken of hebben we de opwarming gestopt? Geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo. (Theaterkrant)

Sjoerd Groeskamp (1985) is als wetenschapper verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is expert op het gebied van turbulentie in de oceaan en deed de afgelopen jaren onderzoek in Australië en de Verenigde Staten. Hij wordt door media vaak gevraagd om commentaar te geven op nieuws over oceanen, zeespiegelstijging en klimaatverandering.

Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier. Hij schrijft voor Spijkers met Koppen en maakte vijf cabaretprogramma’s. Hij werd genomineerd voor de cabaretprijzen Neerlands Hoop en Poelifinario en won de Annie M.G. Schmidtprijs. Patrick speelt dit seizoen ook de voorstelling Hoogtij. Hierover schreef dagblad Trouw Patrick Nederkoorn brengt een boodschap die beklijft.

Sjoerd Groeskamp en Patrick Nederkoorn waren te gast bij Spijkers met Koppen om over de voorstelling Overvloed te praten! Hier kan je luisteren naar het fragment.

Aansluitend wordt er een podcast opgenomen waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met een prominente gast over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit? Op 29 november in De Lawei is Maria Koijck te gast. Momenteel is van haar in de expositieruimte de expositie Plastic Fantastic? te zien.

 

Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp | Overvloed delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg De Lawei

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!