Vestingpark Sint Bernardus

Alle aankomende evenementen in Vestingpark Sint Bernardus

 • No events in this location
 • Beheerder van deze locatiepagina

  Een prachtig wandelpark op de ooit afgegraven verdedigingswallen van Bredevoort.

  De rentmeestersfamilie Roelvink was een tijd lang eigenaar van het park en liet er het kenmerkende theehuisje op het oude bastion Vreesniet bouwen. Het rentmeestershuis Sint Bernardus en de tuin werden begin 20e eeuw gekocht door de Bredevoortse priester Bernardus Mulder, die er een gesticht voor onderwijs en ziekenverpleging van maakte. Zo ontstond de tuin van het sanatorium St. Bernardus. Uit deze tijd stammen ook de Lourdesgrot en de tbc-huisjes.

  Omstreeks 1933 werd het gebouw een bejaardenhuis en later een verzorgingshuis voor senioren. De tuin werd park en is eigendom van de vereniging Bredevoorts Belang.

  In 2015/2016 werd de tuin ingrijpend gerenoveerd door de kap van zieke bomen en de aanplant van nieuwe jonge bomen. Door het park werd een “zwevend” betonnen pad van ruim twee meter breed aangelegd met betonnen elementen die zo’n 25 centimeter boven het maaiveld uitsteken. Het pad vormt een verbinding tussen de voormalige bastions Vreesniet en Treurniet en volgt de ligging van de bedekte weg die voor de vroegere stadswal lag. Hierdoor worden de oorspronkelijke contouren van de vestingwerken van Bredevoort goed zichtbaar in het park. Vanuit het park is er een fraai uitzicht over het schootsveld buiten Bredevoort.

  Het park is van zonsopgang tot zonsondergang opengesteld voor het publiek.

  Vestingpark Sint Bernardus delen

  Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!