Help! wij zoeken een Regisseur

Word jij onze nieuwe regisseur? Of tip ons!

 

Niet dat onze vorige roerganger gillend weg is gelopen. Hoewel regisseren van de Rederijkers Zierikzee natuurlijk een uitdaging op zich is. Maar na 12 jaar hart en ziel te hebben gestopt in de jaarlijkse historische locatie-producties, heeft ‘onze’ André van Hest de overstap gemaakt naar de wondere wereld van de Efteling. Dus zijn we per direct op zoek naar iemand die in zijn voetsporen kan treden. En ons bovenal ook langs nieuwe paden weet te leiden om komende producties naar grote hoogten te brengen.

 

Nou kan het natuurlijk zo zijn dat je nog nooit van de Rederijkers Zierikzee hebt gehoord. Kán, maar op zich ook wel weer best gek dan, aangezien we jaarlijks voor een (veelal trouw) publiek van 800 theaterliefhebbers avond aan avond uitverkochte voorstellingen spelen.

 

Even wat feitjes op een rij dan. We spelen ieder jaar een nieuwe productie gedurende twee weken in september. We hebben twee eigen scriptschrijvers die hun fantasie los laten op waargebeurde ontwikkelingen en omstandigheden uit de rijke geschiedenis van Zierikzee. Vanuit die basis wordt steevast een link gelegd met herkenbare thema’s uit het heden.

Handelsmerk van de Rederijkers Zierikzee is dat de producties in het historische decor van de monumentenstad spelen. Ieder jaar zoeken we nieuwe locaties op, zowel buiten als binnen. Het publiek loopt tijdens een voorstelling van scene naar scene. Meestal bestaat het script uit vier tot vijf van deze wisselscenes met een klein aantal spelers, geflankeerd door een collectieve openings- en slotscene. Deze formule lokt altijd lovende reacties uit bij het publiek.

 

De groep bestaat uit ruim dertig spelers (momenteel) variërend in leeftijd van 13 tot 84 jaar. Daarnaast kunnen we bouwen op een mooie vrijwilligersploeg voor decors, techniek, kleding, rekwisieten, kap en grime. Kortom: het complete plaatje.

 

Nu dus alleen nog een nieuwe regisseur, met wie we ons vanaf januari in volle overgave op de nieuwe reeks repetities kunnen storten! Zodat we in september 2024 weer een dijk van een stuk kunnen neerzetten. Ben of ken jij zo’n gedreven theatermaker, neem dan snel contact met ons op. Dat kan door te mailen naar rederijkerszierikzee@gmail.com  of bel 06-14409412.

 

 

Gerelateerde berichten

Aangeboden
Tamara Kuipers

Gratis workshops amateurs

Ben je amateurkunstenaar en kun je nog wat hulp gebruiken? Dan kun je gratis workshops volgen om je verder te helpen met je presentatie.  Online

Aangeboden
Tamara Kuipers

Club Delft Festival

Het eerste Club Delft Festival komt er aan! Zaterdag 31 augustus 2024. Houd deze datum vrij en meld je aan! Kom je kunsten tonen op

Reacties

Geef een reactie

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!