Wie is er bang voor Virginia Woolf – Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender

Edward Albees toneelklassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ staat hoog op het lijstje van de ultieme relatiedrama’s en meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. 

De reden is simpel: de verbale strijd tussen het echtpaar Martha en George is weergaloos, de onderhuidse spanning continu voelbaar en de onderliggende pijn aangrijpend. De legendarische verfilming met Elizabeth Taylor en Richard Burton was voor velen het summum.
Topcast
De vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen zijn een kolfje naar de hand van Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender. 

Als geen ander weet dit viertal vileine humor met zwartgallig drama te combineren en elkaar in dit meesterwerk tot het uiterste te drijven.
Het verhaal
Na een feestje op de universiteitscampus nodigen hoofddocent geschiedenis George en zijn vrouw Martha het pasgetrouwde stel Nick en Honey uit voor een laatste drankje bij hen thuis. 

Wat volgt is een virtuoos slagveld, dat de idealen en dromen van het jonge, hoopvolle koppel zwaar op de proef stelt.

tekst: Edward Albee | regie: Hanneke Braam | spel: Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
Inleiding 
Vooraf ben je welkom bij een speciale inleiding waarin de makers vertellen over de voorstelling. Ze gaan dieper in op de keuze voor het stuk, de bewerking, regie en de acteurs. Er wordt kort ingegaan op de inhoud van het stuk, zonder daarbij te veel weg te geven over het verhaal.

De inleiding is inbegrepen bij je kaartje. Je krijgt een paar weken van tevoren een uitnodiging om deze inleiding gratis bij te wonen.  

Wie is er bang voor Virginia Woolf – Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!