Vincent van Warmerdam – Snarenplukkers in Wild Verband

Vincent van Warmerdam speelde gitaar bij het legendarische Hauser Orkater en speelt momenteel in de steampunk-country-metalband Mr. Ferocious.    

Hij was de vaste componist van De Mexicaanse Hond en Orkater en schreef muziek voor speelfilm en documentaire. Voor De Noorderlingen van zijn broer Alex werd hij bekroond met de Felix, European Composer of the Year 1992. Voor zijn filmmuziek werd hij vijf keer genomineerd voor het Gouden Kalf, een prijs die hij won in 2006. 

Vincent speelde in talloze bands waarvan the Moondogs met zanger Kees Prins (Jiskefet) enige bekendheid verwierf (Edison nominatie). Samen met Prins schreef hij ook het tot officieuze Ajaxclublied verworden ‘Dit is mijn Club’. 

Over Snarenplukkers in Wild Verband
Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

De snarenplukkende gasten kun je herkennen van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpopklassiekers. Gastheer BJ Baartmans maakte een ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

In samenwerking met Art Partner, tijdschrift Gitarist, OOvB, Seef en Aben. 

Locatie: Het Veerhuis (Oeffelt)

Reacties van onze gasten
‘Gepassioneerde muzikanten die met zichtbaar plezier, samen met het publiek, een middagje uit zijn.’ (over ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Jan Hendriks’)

‘Het was net een documentaire, maar dan live op het podium. Geweldig om daar getuige van te zijn!’ (over ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Jan Hendriks’)

‘Liedjes krijgen een extra laag en betekenis en mijn nieuwsgierigheid naar de gasten groeit. Dit smaakt naar meer!’ (over ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Marcel de Groot)

‘Het gaf ons het gevoel van jammende vrienden die verhalen ophalen. Erg van genoten!’ (over ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Jaap Kwakman’)

Vincent van Warmerdam – Snarenplukkers in Wild Verband delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!