Lumen Ensemble. Het lichtspectrum als metafoor voor het klankspectrum.
Anastasia en Eva richtten Lumen Ensemble op in de lente van 2019. Optredens tijdens o.m. Festival Groeneveld, Festival Winteravonden aan de Amstel in de Hermitage, De Spiegelzaal in het Concertgebouw en vele kamermuziekseries waaronder Classical Next, Kunstkring Duivenvoorde en Luther Museum Amsterdam volgden.
Tijdens de pandemie ontwikkelden zij online concerten en muziekvideo’s waarbij zij een combinatie maakten met een historische rondleiding
Harpiste Eva Tebbe studeerde harp bij Manja Smits, behaalde in 2004 haar Masters diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ernestine Stoop en volgde vele masterclasses. “Musiceren is voor mij de ultieme manier om in een andere, magische, schone en abstracte wereld te verdwijnen. De gekte van de dag verdwijnt voor even naar de achtergrond. De eindeloze zoektocht naar perfectie en schoonheid in de studeerkamer, en dan de opwinding van een live optreden is altijd bijzonder. We hopen dat wij mensen heel even uit hun eigen leven mogen halen en in een onbegrensde muzikale wereld mogen laten verblijven die wij voor ze scheppen.” Eva werkt als harpiste, performer en instrumentaal vocalist veelvuldig mee aan theaterproducties. Zij gaf concerten op verscheidene grote podia en festivals. Eva Tebbe houdt zich intensief bezig met het schrijven van arrangementen om het solo- en kamermuziekrepertoire van de harp te vergroten en te verdiepen. Haar arrangementen worden uitgegeven door Donemus Publishing.
Violiste Anastasia Kozlova werd geboren in Leningrad in een familie van beroepsmusici. Op zeven jarige leeftijd begon zij met haar vioolstudie en werd zij toegelaten tot de speciale school voor muzikaal begaafde kinderen in Leningrad. Vanaf 1998 studeerde zij bij Viktor Libermann en vanaf 1999 bij Boris Belkin bij het Conservatorium van Maastricht en zij behaalde in 2006 haar Master of Music. “Samenspel is heel intiem; je moet het met elkaars stem doen, dus luister je intens naar je partner om te begrijpen waar hij of zij heen wil. De klank van een viool staat voor mij gelijk aan de menselijke stem. Mijn passie is het ontdekken van nieuw repertoire, een nieuwe wereld maken waarin je voor eventjes instapt. De gelijkwaardige dialoog tussen de viool en de harp is voor mij een magische en ultieme vorm van kamermuziek”. Kozlova treedt regelmatig op in Nederland en gaf ook in het buitenland diverse solorecitals.
Zij is prijswinnaar van diverse internationale competities. Trad op met o.a Ralph van Raat, Anna Fedorova en Klara Würtz. Ook ontwikkelde zij “muziek en effect op het brein” ism Prof. dr. Erik Scherder.