UrbanMatterz Oldskool HipHop concert, Celebrating 50 years of HipHop!

HipHop bestaat 50 jaar en om dit groots te vieren, organiseert Stichting UrbanMatterz op zaterdag 23 september een Oldskool HipHop concert in de popzaal van De Cacaofabriek in Helmond.

Tijdens deze 7e editie van het UrbanMatterz Oldskool HipHop Concert, kun je genieten van een lekkere party-vibe met een top Line-up!
De artiesten hebben stuk voor stuk HipHop klassiekers op hun naam staan, die bij een breed publiek bekend zijn.

Voorzitter Hans van den Berkmortel is trots de eerste crew en artiesten uit de Line-up van dit jaar bekend te mogen maken:  THE SUGARHILL GANG, Melle Mel en Scorpio!
The Sugarhill Gang (vernoemd naar de wijk Sugar Hill, Harlem, New York) bracht in 1979 de single “Rapper’s Delight” uit en deze werd meteen een regelrechte hit. “Rapper’s Delight” heeft wereldwijd meer dan acht miljoen exemplaren verkocht. De single piekte een aantal weken op nummer één in de Nederlandse Top 40 en wordt beschouwd als de eerste rap-single die commercieel een succes werd en rapmuziek wereldwijd populair maakte. Zij mogen dan ook niet ontbreken bij het vieren van vijftig jaar HipHop.
En alsof dat niet genoeg is… de SugarHill Gang wordt vergezeld door niemand minder dan Melle Mel en Scorpio. Deze heren maakten deel uit van de legendarische groep The Furious Five. Samen met Grandmaster Flash scoorden ze o.a. de wereldhit ‘The Message’. Melle Mel ken je ook van de hit ‘White lines’ die hij samen met Grandmaster Flash maakte. Eerder was het duo ook te gast bij UrbanMatterz en wisten ze een gigantische party neer te zetten. Mell Mel is naast imposant en legendarisch namelijk ook enorm onderhoudend.

Hans: ‘we gaan er een grandioos oldskool feest van maken. Ook deze editie draait het weer om Peace, Unity, Love & Having Fun!’

Tickets
Vrijdag 7 april start om 16.00 uur de ticketverkoop via www.cacaofabriek.nl

UrbanMatterz Oldskool HipHop Concert delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in De Cacaofabriek

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!