toneelstuk “Wij zijn zo gek nog niet”

ODI ANDERS speelde “Wij zijn zo gek nog niet”.
Heel herkenbaar en respectvol neergezet

Afgelopen weekend werd de sportzaal van de Tijdelijke Schelft door de decorgroep van ODI weer omgebouwd tot theaterzaal.
Het publiek kon genieten van het stuk over psychiatrie, “Wij zijn zo gek nog niet”.

Zaterdagavond werd en veel gelachen door het publiek, zondagmiddag waren de bezoekers iets meer ingetogen en werd er aandachtig geluisterd. Voor veel bezoekers waren het spel en de situaties heel herkenbaar. Uit reacties bleek dat de mensen vonden dat alles heel respectvol was neergezet.
Reacties bezoekers: genoten en gelachen – duidelijke boodschap – tot tranen geroerd – geraakt – flink slikken en een traantje wegpinken – doorbreken van taboe – prachtige boodschap op het eind.

Patty Wardenaar- van Amsterdam (zelf werkzaam in de zorg) heeft dit stuk geschreven en geregisseerd. Dat was een hele klus met zoveel spelers .Wel 15 spelers vertolkten de cliënten, begeleiders en personeel.
Het stuk begon met de verwarde schizofrene zwerver (Alex Duivenvoorde) die de wereld wilde redden Hij werd door de politie (Bernard vd Helm en Huub Duivenvoorde) opgepakt om alweer te worden opgenomen. Het bijbehorende lied Laat me, kwam heel direct over.
Daarna kwamen we steeds meer mensen met verschillende psychiatrische stoornissen tegen, allemaal vergroot neergezet. De Anorex (José Broekhof) die haar eten verstopte, de Narcist (Peter vd Berg) die het allemaal wel beter wist, de Borderliner (Bianca Zonneveld) die zichzelf als slachtoffer zag en zichzelf kraste, de Autist ( Gerda Prins) die alles in statistieken zag, de chronisch Depressieveling (Annemieke Hoogeboom) die zoveel narigheid had meegemaakt, de Bipolaire “clown” (Annete de Zwart) die wel heel erg vrolijk was en de jongen met een psychose door de drugs ( Hans Prins) die zo graag naar het concert wilde.
Ook het personeel : de strenge vervelende verpleegkundige (Helma vd Lans), de onzekere en klunzige stagiaire ( Debby Janssens), de begeleider (Bertine Breunese) en de bijna overspannen psychiater (Jeroen Kortekaas) werden uitvergroot. Het stuk eindigde met een serieuze boodschap over alle misstanden en stigma’s die rond psychiatrie de ronde doen.

Het stuk gemist?
Er is nog een derde en vierde kans: Op zaterdagavond 10 om 20:00 uur en zondagmiddag 11 juni om 14:00 uur is het stuk nog te zien in het Poelhuys in Lisse.
Voor reserveringen en info: www.toneelverenigingodi.nl en eventueel ook kaarten aan de zaal. Omdat er scènes inzitten die als schokkend kunnen worden ervaren is de aanbevolen leeftijd 18+.

toneelstuk “Wij zijn zo gek nog niet” delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Het Poelhuys

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!