Theo Sieben – Snarenplukkers in Wild Verband

Theo is een multi instrumentalist met een stem vol soul, veelgevraagd sessie- en tour-gitarist met daarnaast een soloprogramma als bluesman en singer songwriter. 

Hij heeft een eigentijdse blues-stijl ontwikkeld, waarbij hij moderne virtuoze en originele bewerkingen maakt van oude blues en gospel. Hij wisselt dat af met pre-war blues, op de authentieke manier gespeeld. 

Veelzijdig

Ook componeert hij muziek voor theater (Orkater, NT) film en moderne dans (Introdans) produceerde albums, e?n hij speelde in Nederlandse bands bijv Douwe Bob, Henny Vrienten, Bertolf en Ellen ten Damme. Hij speelt sinds 2021in Her Majesty. 

Hij trad solo op op onder meer Folkwoods, Into the great wide open en Naked Song. Theo houdt van akoestische instrumenten, en speelt naast (slide) gitaar, banjo, mandoline, pedalsteel ook elektrische psychedelische gitaaravonturen.

Over Snarenplukkers in Wild Verband
Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

De snarenplukkende gasten kun je herkennen van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpopklassiekers. Gastheer BJ Baartmans maakte een ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

In samenwerking met Art Partner, tijdschrift Gitarist, OOvB, Seef en Aben. 

Locatie: Huistheater de Steenakker (Haps)

Reacties van onze gasten
‘Gepassioneerde muzikanten die met zichtbaar plezier, samen met het publiek, een middagje uit zijn.’ (over ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Jan Hendriks’)

‘Het was net een documentaire, maar dan live op het podium. Geweldig om daar getuige van te zijn!’ (over ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Jan Hendriks’)

‘Liedjes krijgen een extra laag en betekenis en mijn nieuwsgierigheid naar de gasten groeit. Dit smaakt naar meer!’ (over ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Marcel de Groot)

‘Het gaf ons het gevoel van jammende vrienden die verhalen ophalen. Erg van genoten!’ (over ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Jaap Kwakman’)

Theo Sieben – Snarenplukkers in Wild Verband delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!