WELKOM BIJ VUUROL!

Vuurol: een theaterfestival dat zich jaarlijks afspeelt rond Lage Vuursche, met steeds een ander thema.

De lente editie is een 2-daags locatietheaterfestival in het bos bij dagrecreatieterrein Drakenstein, vlakbij het dorp Lage Vuursche. Dit terrein is eigendom van Staatsbosbeheer en het betreft een gevarieerd stuk bos met vele prachtige, karakteristieke plekken. Tijdens het festival kiest en loopt het publiek zelf zijn route langs voorstellingen, ultra korte voorstellingen en beeldende kunst (bekijk de terugblik op de vorige editie).

Alle kunstuitingen hebben een raakvlak met het jaarlijks gekozen thema en putten inspiratie uit de locatie waar het plaatsvindt. Als locatie theaterfestival in de natuur voelen wij ons nauw betrokken bij de aarde en de natuur.

We vragen makers zich te laten inspireren door ons thema, waarin wij een link leggen met de natuur. Daar zal iedere maker zijn persoonlijke uiting aan geven. Het thema is breed te interpreteren en kan op verschillende niveau’s ingevuld worden; psychologisch, relationeel, maatschappelijk, de aarde betreffende. Micro, macro en wat daar tussen en ‘beyond’ ligt! Maar het is wel het richtpunt, wat verband brengt in het festival.

In het mooie stukje bos, ingeklemd tussen de wegen en bebouwing van de Randstad, spelen wij Vuurol. Het bos waar we met steeds meer gebruik van maken om de dingen te doen die wij belangrijk vinden.  Symbool voor de aarde. En waar dat ons brengt.

Een oase om op te laden, inspiratiebron. Tijdens Vuurol verbinden we dit met laten zien en voelen wat ons beweegt, om te verwonderen, inspireren, ontroeren, plezier te maken. Een wereld te creëren waar alles mogelijk is.

PINKSTEREN, DE LENTE EDITIE: ZONDAG 19 MEI EN MAANDAG 20 MEI 2024
VAN 12:30 TOT 18:00 UUR (FESTIVALTERREIN OPEN 12:00 UUR)

Theaterfestival Vuurol delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Dagrecreatieterrein Drakenstein

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!