‘The Reader’ begint in het naoorlogse Duitsland wanneer de tiener Michael Berg ziek wordt en thuis wordt geholpen door Hanna, een vreemdeling die twee keer zo oud is als hij. Michael herstelt van roodvonk en daarna zoekt hij Hanna op om haar te bedanken. De twee raken al snel betrokken bij een hartstochtelijke geheime affaire. 

Michael ontdekt dat Hanna ervan houdt om voorgelezen te worden en hun fysieke relatie verdiept zich. Hanna is geboeid als Michael haar voorleest. Ondanks hun intense band verdwijnt Hanna op zekere dag op mysterieuze wijze en blijft Michael verward en diepbedroefd achter.

Acht jaar later, terwijl Michael rechtenstudent is en de processen tegen nazi-oorlogsmisdaden observeert, is hij stomverbaasd Hanna terug te vinden in zijn leven, dit keer als beklaagde in de rechtszaal.

Als Hanna’s verleden wordt onthuld, ontdekt Michael een diep geheim dat hun beider leven zal beïnvloeden. ‘The Reader’ is een verhaal over waarheid en verzoening, over hoe de ene generatie in het reine komt met de misdaden van een andere.

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Sociom Zin. De film wordt kort ingeleid en na afloop is er – voor wie dat wil – een nagesprek over het thema van de film. 

Kaarten kunnen online besteld worden op deze pagina. Er is voor aanvang van de film ook kaartverkoop mogelijk aan de kassa.

 

The Reader – Filmtheater delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!