THE NORTHERN STARS – SEMERE WELDAY & ADULIS MUSIC

Over de voorstelling:
Spelend op zijn krar, neemt de van oorsprong Eritrese Semere Welday ons mee op een muzikale en theatrale reis. De krar is een Eritrees/Ethiopisch instrument en hij bouwt ze zelf. Samen met zeven internationale topmuzikanten dompelt Welday ons onder in een fusion van Ethiopisch/Nederlandse jazz, Eritrese traditionele muziek en klassieke muziek uit Soedan.

De muziekvoorstelling The Northern Stars begint met video en verhalen over de persoonlijke reis van Welday, gevolgd door optredens die de culturele overeenkomsten tussen Afrika, Azië en de Westerse wereld weerspiegelen.. Persoonlijke drijfveren, de uitdagingen van het leven, vrede en een breed scala aan muziekstijlen vormen de inspiratie voor dit dynamische muziektheater.

“In deze show probeer ik mijn toekomst in een nieuw land met nieuwe mensen op te bouwen. De weg is lang. Mijn turbulente reis naar dit nieuwe land en thuis was gevaarlijk. Mijn ervaringen als kind, de reis die ik heb doorgemaakt en de hoop die mijn moeder me heeft meegegeven, geven me de kracht om moeilijkheden te overwinnen,” vertelt Welday.

Achtergrond:
Semere Welday is cultureel ondernemer, muzikant en event organisator. Hij is oprichter van het Eritrees-Nederlandse Adulis Music in Amsterdam, een groep die bestaat uit makers met verschillende culturele achtergronden, die werken in de muziek- en culturele sector. Hij heeft deelgenomen aan het internationale FATE – Future Academy on Tour in Europe project, van het ZID Theater (2019-20220) en speelde in de voorstelling NO FEAR.

De Adulis Music band bestaat uit muzikanten uit het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Afrika en Europa. Zij brengen Ethiopische jazz, Eritrese traditionele muziek en klassieke muziek uit Soedan. Deze heerlijk klinkende band speelt zowel verschillende westerse instrumenten als de krar: een Oost-Afrikaans muziekinstrument dat met zijn zoete geluid zorgt voor soepele dans vibes. Eén van de doelstellingen van Adulis Music is het integreren van dit instrument en de traditionele Ethiopische/Eritrese Messenko muziek met andere muziekinstrumenten en -muziekstijlen over de hele wereld.

Met dit programma bouwt Semere Welday aan een netwerk van professionals uit verschillende landen en communities in Amsterdam Noord. Meer info: https://adulismusicstore.wordpress.com

THE NORTHERN STARS – SEMERE WELDAY & ADULIS MUSIC delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in ZID Theater

 • No events in this location
 • Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!