Vanaf zondag 23 oktober presenteren Michael Varekamp & Wiboud Burkens wegens groot succes wederom een maandelijks concert in het Rietveldtheater in Delft. Een serie waarin legendarische helden uit de Soul & Jazz centraal staan. Filmpjes, anekdotes en natuurlijk live muziek door de crème de la crème uit de Nederlandse Soul & Jazz. Ieder concert zal beginnen met een korte inleiding bestaande uit interessante feiten, sterke verhalen en de vertoning van filmmateriaal. Vervolgens wordt er een set live gespeeld. Een set die het publiek inspireert en amuseert!

Michael Varekamp & Wiboud Burkens trekken met The Legends al jaren volle zalen met shows over o.a. Miles Davis, James Brown, Louis Armstrong en Otis Redding. Trompettst & zanger Michael Varekamp won in Japan de Kobe Award en speelde onlangs met Branford Marsalis. Toetsenist & producer Wiboud Burkens werkte met oa. Chaka Kahn en soulicoon Leon Ware. De concerten vinden plaats op zondagmiddag.

‘De geweldige muziek!’’★★★★Telegraaf
‘I’m a Soulman raakt je in je ziel!’ ★★★★Theaterparadijs
‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Armstrong’ ★★★★NRC Handelsblad

12 FEBRUARY NARRATIVE
Onlangs verscheen het nieuwe album van Michael Varekamp. Narrative is een zoektocht naar zijn persoonlijke achtergrond. Een mix van Caraïbische, Joodse, Noord-Afrikaanse en Europese wortels.
Na een leven lang studeren, spelen, reizen en zo door ontstaat er steeds meer een eigen signatuur vanuit een steeds rijper wordende muzikaal bewustzijn. In Narrative speelt Michael met zijn lievelingsmusici met wie hij met stuk voor stuk een speciale band heeft en on the road was. Varekamp reisde naar o.a. naar Cuba, Mali en Zuid Afrika en werkte met beroemdheden als David Murray, Lester Bowie en Toumani Diabate. Narrative is muziek geworden die voelt als een Afrikaanse markt. Vrij, kleurrijk en met onderhuidse spanning.
Met o.a. Efraim Trujillo (sax), Jerome Hol (gitaar) & Michael Varekamp (trompet)

Vanwege de verbouwing van het pand aan het Rietveld, vindt deze voorstelling plaats in HAL015, Schieweg 15B.

The Legends | Narrative delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Rietveld Theater (op pop-up locatie)

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!