Dit sterke en verrassend sobere Amerikaanse familiedrama draait om een Chinese familie die de grootmoeder niet vertelt dat ze nog maar drie maanden te leven heeft. 

Billi emigreerde als jong meisje met haar ouders uit Beijing naar New York. Nu is ze dertig en krijgt ze bericht uit China: oma Nai Nai blijkt een terminale ziekte hebben. De familie vertelt het haar niet. 

Als excuus om de hele familie toch een soort van vaarwel te laten zeggen, wordt een huwelijksfeest gepland voor Billi’s neef en het vriendinnetje met wie hij pas drie maanden samen is. 

Aangekomen in China worstelt Billi met het zwijgen van de familie. Heeft oma geen recht om te weten dat ze nog maar drie maanden te leven heeft? Zodat ze afscheid kan nemen? Zodat ze zich kan voorbereiden op het einde?

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Sociom Zin. De film wordt kort ingeleid en na afloop is er – voor wie dat wil – een nagesprek over het thema van de film. 

Kaarten kunnen online besteld worden op deze pagina. Er is voor aanvang van de film ook kaartverkoop mogelijk aan de kassa.

 

The Farewell – Filmtheater delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!