Streektaalband “GoedVolk” met “kom d’r in”

Streektaalband “GOEDVOLK” met “Kom d’r in!”
Deze vierkoppige band brengt luisterliedjes en vertelt verhalen in het Achterhoeks en de Liemers. Deze streektalen heten het Nedersaksisch en het Kleverlands. Hiermee probeert de band muzikaal uitdrukking te geven aan de identiteit die deze taalregio’s hebben. Daar heeft men altijd iets te vertellen, al doet men dat liever met muziek en zang. Nuchterheid en passie gaan er hand in hand, maar aoverdrieven doe je alleen op de Olde Iessel en de Rien.

De liedjes gaan over het alledaagse leven. Ze krijgen voor even een accent, dat soms heftig, soms liefelijk is, maar altijd in een bijzondere en harmonische sfeer. Het gezelschap maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van GoedVolk.

GoedVolk bestaat uit de gerenommeerde muzikanten Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang), Stef Geurtzen (gitaren, mondharmonica en zang), Hans Westerveld (gitaar, banjo, melodica, mandoline en zang) en Frans van Gorkum (zanger en verteller).

Sinds haar ontstaan in 2018 tijdens de internationale streektaalconcerten in het kader van ‘Leeuwarden Cultuurhoofdstad van Europa 2018’ is GoedVolk regelmatig te zien en te horen in (kleine) theaters, Kulturhuzen, zalen, pleinen, tuinen en huiskamers in Achterhoek, het aangrenzende Duitsland. Recent was ze weer te zien en te horen op het internationale Bauernfestival in Vreden (D.). Dit jaar werkt GoedVolk in de Commodorestudio III van Normaal aan een CD. Nummers van deze CD staan op het programma tijdens het optreden in ons theater.

Streektaalband “GoedVolk” met “kom d’r in” delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Theater Onder de Molen

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!