storm Noord: Stormram | Dubbelprogramma Noordelijk theatertalent

Stormram is een nieuw concept dat afgelopen seizoen voor het eerst langs verschillende theaters in Noord-Nederland trok met een double bill. In dit dubbelprogramma maak je kennis met nieuw werk van een al bekende professionele theatermaker en van een aanstormend talent, beiden met hun wortels in Drenthe, Friesland of Groningen. Elke avond wordt afgesloten met een nagesprek tussen publiek en makers.

Hoofdprogramma: ShELFISH – Life & Times

Op 9 september 2016 verschijnt inhet NRC Handelsblad het droeve bericht van de dood van Jordy Brouillard in Gent. Na vijftien jaar in jeugdinstellingen te hebben geleefd wordt hij op zijn achttiende op straat gezet, dan eindigt immers de jeugdzorg. Hij redt het niet alleen en sterft in een tentje door hitte en ondervoeding. Hierdoor geraakt voelt theatermaker Veerle Van Overloop de noodzaak om de omstandigheden te onderzoeken die ertoe leiden dat jongeren zo dramatisch vast komen te zitten in de maatschappij. Anonimiteit is er mede de oorzaak van dat ze als politiek instrument worden ingezet, of andersom: vergeten worden en uit het zicht gebracht. Veerle wil deze kwetsbare jongeren uit de vergetelheid halen en ze als mens aanwezig maken. Het hart van ons verhaal is het personage van Michael K uit het boek ʻLife & Times of Michael Kʼ van J.M. Coetzee.

Voor Life & Times werkt ShELFISH samen met een aantal jongeren uit een gesloten jeugdzorginstelling in Groningen. Daarnaast werken ze samen met een excellent artistiek teambestaande uit performers Olympia Kotopoulos en Matija Franjes, componisten Niels van Damen Fons Herder en kunstenaarscollectief WERC.

Voorprogramma: Erik de Boer – Een Waging Pogen

In Een Waging Pogen neemt Erik de Boer het publiek mee in zijn dadaïstische interpretatie van de maatschappij, in de vorm van een woelige en wervelende spoken word performance. Op absurde wijze wordt de welbekende witte man en de algehele maatschappij geobserveerd. Grote thema’s komen op een ongebruikelijke manier aan het licht. In deze energieke performance wordt het publiek vriendelijk vervreemd en op het verkeerde been of tot nadenken gezet. De dadaïstische woord- en taalspelingen ontregelen je gedachten en prikkelen je verbeeldingskracht. De subtiele theatrale toevoegingen maken van elk gedicht een beleving.

Stormavond 

Als het stormt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanstormend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

storm Noord: Stormram | Dubbelprogramma Noordelijk theatertalent delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg De Lawei

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!