storm: Likeminds | Maxine Palit de Jong, Zephyr Brüggen & Nadia Amin – Vecht

Likeminds, geroemd om zijn eigenzinnige en activistische voorstellingen over de rafelranden van de maatschappij, vroeg aan drie jonge toneelschrijvers een verhaal te vertellen over de huidige staat van institutioneel racisme in Nederland. Vecht is een van die verhalen. Maxine Palit de Jongh schreef het op basis van de toeslagenaffaire. De aangrijpende monoloog laat zien wat het betekent om door de overheid uitgekleed te worden en altijd op je hoede te moeten zijn als je een bepaalde achternaam en afkomst hebt.

Deze week heeft de Nederlandse Toneeljury de nominaties voor de VSCD-Toneelprijzen bekendgemaakt. Nadia Amin is genomineerd voor de Theo d’Or voor haar rol in Vecht. Op zondag 17 september 2023 worden de winnaars bekend gemaakt.

We maken de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt bij een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van haar opdrachtgever. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft.
Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire voelbaar. Het stuk is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023. En terecht: Wat een tekst, wat een performance! De ontwikkeling van Zafirah van zorgeloze moeder tot een schim van zichzelf neemt bijna de vorm aan van een Griekse tragedie. (Theaterkrant)

Stormavond 

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

storm: Likeminds | Maxine Palit de Jong, Zephyr Brüggen & Nadia Amin – Vecht delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg De Lawei

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!