Sonny Boy – Solo Stories | Tarikh Janssen

Toen Waldy veertien was, werden zijn ouders Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij vervolgens heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. 

Als dertiger hoopt hij nu een basis te vinden in de verhalen over zijn Nederlandse en Surinaamse ouders. Waarom was hij hun Sonny Boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?
Monoloog
De makers van de succesproducties ‘Ma’ en ‘Nu ik je zie’ brengen deze keer de magistrale roman ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl uit 2004 op de planken. De monoloog wordt gebracht door Tarikh Janssen, die Rika en Waldemar Nods door de ogen van hun zoon tot leven laat komen. 

De zoon die ze nooit zagen opgroeien en niet konden beschermen. We zien Waldy, die aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag – de leeftijd waarop zijn vader overleed – poogt om de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Dat zijn er niet veel en ze moeten van ver komen.
Over het boek ‘Sonny Boy’
Sinds 2004 zijn ruim 600.000 exemplaren van ‘Sonny Boy’ verkocht in Nederland. Het boek werd in 2011 verfilmd door regisseuse Maria Peters en is vanaf november 2023 de titel in de campagne ‘Nederland Leest’.

regie: Benno Hoogveld | script: Manoushka Zeegelaar Breeveld | spel: Tarikh Janssen | muziek: Rik Ronner | kostuumontwerp: Glenn Hewitt
Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling Sonny Boy ben je welkom bij een inleiding door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Sonny Boy over? Waarom koos Solo Stories ervoor om het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan?

Ook wordt ingegaan op de thema’s die de voorstelling in zich draagt, zoals ons historisch verleden, racisme, zelfonderzoek, de positie van de vrouw en de veerkracht van de mens. En natuurlijk mag het publiek haar alles vragen

De inleiding is inbegrepen bij je kaartje. Je krijgt een paar weken van tevoren een uitnodiging om deze inleiding gratis bij te wonen

Sonny Boy – Solo Stories | Tarikh Janssen delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!