De kleine zeemeermin in Hollywood

Rusalka is de meest geliefde opera van de Tsjechische componist Antonín Dvořák. Beroemd is Rusalka’s ‘Lied aan de maan’, waarin zij de maan smeekt haar geliefde te zeggen dat zij op hem wacht. De muziek van de opera is uiterst poëtisch en sensueel en laat de natuur, nimfen en watergeesten in een prachtige klankschildering tot leven komen.

 

LANGVERWACHT DEBUUT

Dirigent Joana Mallwitz maakt met deze opera haar langverwachte debuut bij De Nationale Opera. Ze heeft de leiding over het Koninklijk Concertgebouworkest en een cast vol uitzonderlijke zangers met grote acteerkwaliteiten. De Zuid-Afrikaanse sopraan Johanni van Oostrum, de Tsjechische tenor Pavel Černoch en de Duitse sopraan Annette Dasch keren na glansrollen in recente seizoenen terug bij DNO. De Amerikaanse mezzosopraan Raehann Bryce-Davis, wiens internationale carrière flink op stoom komt, maakt als Jezibaba haar debuut in Amsterdam.

Philipp Stölzl, die tevens een bloeiende carrière heeft als filmregisseur, brengt een nieuwe lezing van het verhaal van de gedoemde waternimf. Bij hem is Rusalka een vrouw die het hoopt te maken in de droomwereld van filmstad Hollywood. Maar ook hier zijn afwijzing en wreedheid sterker dan het geluk.

Rusalka delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Nationale Opera & Ballet

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!