‘Omdat jouw verhaal ook het mijne is.’ – Mohamed El Bachiri

De Meervaart, George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest brengen het indrukwekkende boek Jihad van Liefde van David Van Reybrouck naar het toneel. Een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt.

De aanslagen van Brussel
David Van Reybrouck tekende in Jihad van Liefde het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Geen haat maar liefde
Het boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening. Met Mohammed Azaay in de hoofdrol.

Nagesprek in Cultuurcafé
Speciaal voor deze voorstelling is er in samenwerking met Amnesty Internationaal een nagesprek ontwikkeld. Het nagesprek duurt ongeveer 30 minuten en wordt begeleid door een gespreksleider die hiervoor door de Meervaart en Amnesty Internationaal is opgeleid. In het nagesprek ga je met andere bezoekers van de voorstelling in gesprek over de thema’s die in de voorstelling aan bod komen.

Meervaart Producties | Jihad van Liefde delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in ECI Cultuurfabriek

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!