Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van Ruitenbeek zowel te raken, als te vermaken. Humor en eerlijkheid zijn de kernwoorden, met ruimte voor zowel een lach als een traan.

In 2018 kwam de carrière van Marieke van Ruitenbeek in een stroomversnelling toen haar single “Beek” met stip binnenkwam op #6 van de Gelderse top-100. In mei 2019 volgde haar Nederlandstalige  debuutalbum “Ongelofelijk Fantastisch”. Hierna volgden een aantal singles, waaronder vertalingen, zoals “de laatste dans delen wij” (save the last dance for me) en “ik luister” (the sound of silence). Na de zomerhit ‘Bloos Maar’ (2020) kwam eind november van dat jaar de single en videoclip van ‘Alleen voor jou’ uit; een nummer waarin de liefde voor familie wordt bezongen. 2021 zal in het teken staan van nieuwe singles en vertalingen, bijzondere samenwerkingen en spannende nieuwe projecten.

Van Ruitenbeek ziet het qua genres graag breed. Al haar liedjes zijn Nederlandstalig, maar de muziek is heel divers: pop, jazz, funk en electro. De teksten zijn poëtisch en verhalend en er wordt op creatieve wijze gespeeld met de Nederlandse taal.

Marieke van Ruitenbeek delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Theater Onder de Molen

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!