Lezing Pieter Waterdrinker – Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH)

Kan een roman de werkelijkheid voorspellen? Is alles wat Russisch is slecht? Vanavond is Pieter Waterdrinker te gast bij de SLAH.

Pieter Waterdrinker is geboren in Haarlem op 17 oktober 1961 als Pieter Arie Johannes van der Sloot. Waterdrinker is de achternaam van zijn moeder, de naam die hij later officieel aannam. Hij groeide op in een familiehotel in Zandvoort. Hij studeerde Russisch, Frans en Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, woonde daarna lange tijd op de Canarische Eilanden en werkte als journalist voor onder meer De Telegraaf, De VPRO en Vrij Nederland. In 1996 vestigde de auteur zich in Rusland. Hij heeft veel boeken geschreven, waaronder: Lenins

balsem (2013), De Correspondent (reisverhalen) (2014), Poubelle (2016),Tsjaikovskistraat 40 (2017), Een dame in Kislovodsk (verhalen en reportages) (2018), De rat van Amsterdam (2020), en Biecht aan mijn vrouw (2022) Hij woont al twintig jaar samen met de Russische filologe en kookboekenschrijfster Julia Klotchkova, tot begin 2022 afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Toen de oorlog met Ukraine begon zijn ze halsoverkop naar Nederland gevlucht, met hun drie katten.

Kaarten alleen te reserveren via www.slahheerenveen.nl

Lezing Pieter Waterdrinker – Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH) delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Posthuis Theater

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!