Lezing Inge Schilperoord – Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH)

Waarom gaat de een het foute pad op en de ander niet? Waarom nemen mensen soms een verkeerde afslag? Vanuit welke motieven handelen de meeste mensen?

Inge Schilperoord is geboren op 1 januari 1973 in Den Haag. Ze is forensisch psycholoog en schrijver. In het Pieter Baan Centrum doet zij psychologische onderzoeken bij verdachten in strafzaken.

In 2015 debuteerde zij bij uitgeverij Podium met de roman ‘Muidhond’. Hiermee won zij de Bronzen Uil voor het beste debuut en stond ze op de shortlist voor alle Nederlandstalige literaire prijzen van 2015/2016. In 2017 stond de Franse vertaling La Tanche op de shortlist van de Prix Femina. Inge Schilperoord heeft een zwak voor de mens aan de rand van de samenleving Tegelijk is ze geïnteresseerd in de worstelingen die we allen met elkaar gemeen hebben.

In haar nieuwste boek ‘Het licht in de stad’ spelen de thema’s zien en (niet)gezien worden een grote rol. Ook de grote stad waar het zich afspeelt is meer dan een decor. Het is haast een eigen personage, een ademend wezen. Een wezen dat je op sommige momenten kan omarmen en warm in zich opnemen, terwijl het je op andere momenten de rug toe kan keren.

Kaarten alleen te reserveren via www.slahheerenveen.nl

Lezing Inge Schilperoord – Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH) delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Posthuis Theater

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!