Lenette van Dongen – Dat doet ze anders nooit

Na de bevrijdende explosie in haar vorige voorstelling ‘Paradijskleier’ gaat Lenette van Dongen in haar nieuwe show een stap verder in haar zoektocht naar totale vrijheid. Wie zou ik nog meer kunnen zijn, vraagt ze zich af. Is er iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt? Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een hilarisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. Rauwer en eerlijker wordt het niet. Want wie niets meer te verliezen heeft, is vrij.

Uit de recencies
NRC ****
“Het raffinement van deze nostalgische verheerlijking van gewoon doen zit erin dat het een bodem onuitgesproken maatschappelijk protest tegen verandering bevat, maar verpakt wordt in een onbezorgd avondje uit voor mensen zoals zijzelf. Het is lachen om moderne fratsen, met het excuus van de ouderdom. Lekker de boel de boel laten. Van Dongen entertaint haar publiek op dat vlak feilloos.”

de Volkskrant ***
“Lenette van Dongen roept vooral bewondering op door precies de levenslustige sfeer te creëren die ze verkondigt. Je moet wel héél zuur zijn wil je twee uur lang met je armen over elkaar naar deze losgekomen vrouw blijven kijken.”

Trouw ***
“De gemoedelijke, huiselijke sfeer die Van Dongen hierbij weet neer te zetten, maakt dat het publiek aan haar lippen hangt.”

Theaterkrant
“Net als in haar andere voorstellingen de afgelopen jaren staat Lenette van Dongen gepassioneerd en levenskrachtig op het podium om de ups-en-downs van het leven te bespreken.”

Lenette van Dongen – Dat doet ze anders nooit delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Posthuis Theater

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!