Deze middag staat dus in het teken van de jaren 80. We keren terug naar de tijd van de oude meesters zoals Dizzy Gillespie, Count Basie, Chuck Mangione, Rob McConnell.

De band speelt in de oude bezetting o.l.v. Jaap Kastelein, met de oude jonge leden van toen. Aangevuld met zang van de onvolprezen Inez Timmer belooft het een swingend einde van de zondagmiddag te worden!

Opgericht in 1985 onder auspiciën van stichting ‘Studio’. Deze stichting had als doel het promoten van bigband muziek onder met name jonge mensen. De band bestond vooral uit bijna 20 jonge semiprofessionele muzikanten met ervaring in het spelen in een bigband. De sound van de band was Count Basie-achtig en de arrangementen waren soms van eigen hand, of van bewezen arrangeurs uit de regio, zoals Seije Jasper.

Er is in de 5 jaar dat band bestond regelmatig opgetreden tijdens jazzfestivals in binnen- en buitenland, bij alle Friese jazzclubs, Omrop Fryslan, TROS -session, als openingsact bij het Gronings jazzfestival ’88 en nog veel meer. Een van de laatste memorabele optredens was een concertreis naar het Engelse Birmingham, waar de band een week lang op verschillende plaatsen mocht optreden. Het allerlaatste concert vond plaats op 1 juli 1990 op het eiland ‘Trije Hus’. Dit was tevens een reünie van alle bandleden die ooit hebben meegespeeld.

En toen zweeg de band. Er waren natuurlijk nog wel opnames van verschillende radio optredens en de studio-opnames na de reis naar Engeland, maar live was er niets meer…

Toch kwamen de meest muzikanten uit die tijd elkaar nog regelmatig tegen in het speel-circuit. Elke keer werd er met genoegen teruggedacht aan de prachtige tijd die we met elkaar hadden. Toch is het nooit tot een initiatief gekomen voor een reünie. Tot vorig jaar kerst. Tijdens een gezamenlijk invalbeurt bij een musical in theater Sneek, besloten Bill Eenling en Jaap Kastelein dat het tijd was om een reünie te organiseren. Aldus geschiedde. De meeste muzikanten die zijn benaderd waren enthousiast over het idee. Aangezien vrijwel iedereen nog actief muziek maakt, was de keuze om een reünieconcert te geven snel gemaakt.

La Bande Grande Reünie delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg De Lawei

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!