Jan Arendz en Marijke Geertsma spelen samen met gitarist Eddie Mulder de nieuwe voorstelling Fêste Grûn, geschreven door Tjeerd Bischoff.

De voorstelling gaat over Renate, een journaliste die in een stad woont en door een ongeluk met de auto in contact komt met Rein, een plattelandsboer. Ze raken in gesprek en het blijkt dat ze het goed kunnen vinden samen. Weduwnaar Rein worstelt met de stikstofproblematiek en met de bedrijfsopvolging. De getrouwde Renate worstelt met veranderingen in haar werk en haar thuissituatie.

Renate en Rein hebben verschillende achtergronden maar zijn benieuwd naar elkaar en verliezen zichzelf in de blik van de ander. Daardoor krijgen ze een andere kijk op hun eigen leven.

 

De foarstelling giet oer Renate, in sjoernaliste út ‘e stêd,  dy’t troch in ûngelok mei de auto yn kontakt komt mei Rein, in boer fan’t plattelân. Se reitsje oan ‘e praat en it docht bliken dat se it goed fine kinne. Rein is widner en wrakselt mei de stikstofproblematyk en de opfolging fan de pleats. Renate is troud en wrakselt mei de feroaringen yn har wurk en har thússituaasje.

Sy ha ferskillende achtergrûnen, binne nijskjirrich nei elkoar en ferlieze harsels yn de blik fan dy oar. Troch de eagen fan dy oar, begjinne sy op ‘e nij te sjen nei harren eigen libben.

Fêste Grûn is in herstochtelik fehaal  oer leafde en feroaring.’

JM Teaterwurk | Fêste Grûn delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg De Lawei

 • No events in this location
 • Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!