Expositie ‘From the Bronx to Helmond’

Expositie van New Yorkse fotograaf Joe Conzo Photography en Helmondse fotograaf Hans van den Berkmortel onthult de mens achter de Hiphop iconen

Op donderdag 31 augustus opent een bijzondere fototentoonstelling in de Lichtstraat van De Cacaofabriek in Helmond. De gerenommeerde New Yorkse fotograaf Joe Conzo en de getalenteerde Helmondse fotograaf Hans van den Berkmortel, bundelen hun krachten om bezoekers mee te nemen op een unieke reis door de wereld van oldskool HipHop iconen. De expositie is gratis toegankelijk voor publiek en is onderdeel van het nog te lanceren randprogramma rondom Urban Matterz.

De expositie, getiteld ‘From the Bronx to Helmond,’ biedt een intieme kijk op de persoonlijkheden van een aantal legendarische Hiphop artiesten. Joe Conzo Jr., geboren en getogen in de Bronx, ontdekte zijn passie voor fotografie als 9-jarige knul. The New York Times, kondigde Conzo Jr aan als “The Man Who Took Hip-Hop’s Baby Pictures.” Als geen ander heeft Joe Conzo Jr. (NYC), de ontstaansgeschiedenis van HipHop, vastgelegd in New York. Zijn documentaire foto’s geven een mooi tijdsbeeld van 50 jaar HipHop geschiedenis. Hans van den Berkmortel heeft samengewerkt met grootheden als T-La Rock, DJ TOO Tuff, Grandwizzard Theodore en Tony Scott. Hij staat bekend om zijn unieke vermogen om de artiesten in hun meest ontspannen, soms huiselijke omgeving vast te leggen. Hij onthult een kant van deze iconen die het grote publiek zelden te zien krijgt. De mens achter de artiest die zichzelf is: Hiphop helden van vroeger met een bijzonder randje. Met zijn kenmerkende stijl weet hij de ware emoties van de Hiphop iconen te vangen in zijn beelden. Zijn foto’s voegen een uniek Nederlands perspectief toe aan de tentoonstelling. Saillant detail is, dat alle artiesten in het verleden op het podium hebben gestaan van een van de UrbanMatterz Oldskool Hiphop Concerten. Dit jaar viert HipHop haar gouden jubileum: wereldwijd eert men de helden en viert men 50 jaar Hiphop cultuur.

Samen nemen Joe Conzo en Hans van den Berkmortel het publiek mee op een visuele ontdekkingsreis, waarbij ze een zeldzaam inkijkje geven in het leven van de artiesten in en buiten de schijnwerpers.

De vernissage van ‘From the Bronx to Helmond,’ vindt plaats op donderdag 31 augustus (aanvang 19.00 uur) in de foyer van De Cacaofabriek in Helmond en is gratis toegankelijk voor publiek. Willem Brouwer, journalist van het Eindhovens Dagblad en coryfee op muziekgebied, zal de opening verrichten. Chief Tony Scott zal enkele inspirerende woorden spreken en niemand minder dan Extince, de godfather van de Nederlandse rap, geeft een mini-concert. De zeer getalenteerde dansers van dansschool Unity Eight, zullen zorgen voor visueel spektakel.

 

Opening:          31 augustus, aanvang 19.00 uur
Te zien tot:       1 oktober
Waar:                Lichtstraat De Cacaofabriek
Entree:              Gratis toegankelijk

De expo is dagelijks geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Expositie ‘From the Bronx to Helmond’ delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in De Cacaofabriek

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!