EXIT (8+) – Circumstances | Piet van Dycke

Circumstances maakt onder de artistieke leiding van de Vlaamse choreograaf en performer Piet Van Dycke woordeloze circus- en dansvoorstellingen voor jong en oud. ‘EXIT’ gaat over de altijd voortbewegende mens. Maar wat als je steeds onderweg bent en nergens thuis kunt komen? In een grote, indrukwekkende installatie bewegen vier performers in en door de ruimte. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Van Dycke nodigde vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline en komt zo tot “een opwindend uur fysieke krachtpatserij” (NRC ****).

Uit de recensies
de Volkskrant ****
“Speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst.”

Dagblad van het Noorden
“De adembenemende voorstelling blaast je omver.”

NRC ****
“Een opwindend uur fysieke krachtpatserij.”

Theaterkrant
“Het tempo blijft hoog, het ritme blijft strak, doordat ze geen bewegingspatronen uitmelken, maar er net frisse variaties in aanbrengen, en dat met geinige flair en flegmatiek.”

De Standaard ****
“Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose. (…) De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend.”

EXIT (8+) – Circumstances | Piet van Dycke delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Posthuis Theater

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!