Eric Vloeimans – Blow The Wind Easterly

De internationaal bewonderde klarinettist Kinan Azmeh uit Damascus en toptrompettist Eric Vloeimans hadden tien jaar geleden hun eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Vloeimans was allang gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Het resultaat was het betoverende ‘Levanter’, bijgestaan door pianist Jeroen van Vliet.

Een nieuwe samenwerking kon niet uitblijven en de Brothers in music keren nu terug met ‘Blow the Wind Easterly’, een gloednieuwe voorstelling waarin hun verschillende muzikale werelden weer zullen versmelten tot één. De mannen nemen ons mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre einders, met onverwachte vergezichten en de eindeloze, allesomarmende zee.

Uit de recensies
Trouw **** over concert ‘Levanter’
“Muziek als een warme, sterke wind. (…) Alsof het uit één mond wordt gezegd, zo versmelt Eric Vloeimans’ trompet soms met de klarinet van Kinan Azmeh. (…) ‘Levanter’ is een van Vloeimans’ indrukwekkendste projecten.”

de Volkskrant **** over het album ‘Levanter’ (2018)
“Fraai album. (…) De combinatie van de klassiek geschoolde, beheerste Azmeh en de meer zoekende Vloeimans levert kleurrijke muziek op, knap bij elkaar gehouden door Van Vliet.”

Eric Vloeimans – Blow The Wind Easterly delen

Contacteer de beheerder

Waar ben je naar op zoek?

Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!