‘Muziek, muziek en nog eens muziek’

Enneke Schekman-de Waard, mezzosopraan, en Mirjam Smitt, piano, werken sinds jaren samen. Ze voelen elkaar naadloos aan in het ambacht van de klassieken zoals Beethoven, Schumann en Granados. Maar daar niet alleen; Ze voelen zich ook thuis in jazz, chanson en kleinkunst. En dat beide dames gevoel voor theater hebben, zal gaandeweg het programma duidelijk worden.

Als dochter van een zangeres kreeg Enneke de eerste zanglessen van haar moeder Ellen de Waard-Stroink. Daarna volgden andere docenten, waaronder Bernadette ter Heyne en Elena Vink. Inmiddels geeft Enneke zelf zangles. Daarnaast geeft ze muziektherapie. Enneke groeide op in Vorden.

Mirjam studeerde klassiek piano, maar heeft haar sporen verdiend als pianiste van tal van theaterproducties, waaronder haar drie eigen solovoorstellingen. Daarnaast werkte ze samen met wijlen Henk van Ulsen (acteur), Ida Vos (kinderboekenschrijfster en dichteres) en Miriam Guensberg (filosofe en schrijfster). Tevens schreef ze jarenlang columns in dagblad De Stentor.

Een tweetal voorbeelden:
Voorbeeld 1: You don’t know what love is
Voorbeeld 2: The mighty monarch

Duo Enneke Schekman en Mirjam Smitt delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Theater Onder de Molen

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!