DOUBLE BILL: SCATTERED COMPLEXITY & TRIPLETS PERFORMANCE EVENING

SCATTERED COMPLEXITY – VERONIKA KOLOMAZNÍKOVÁ EN ARYAN JAUREGUI

In Scattered Complexity combineren Veronika Kolomazníková en Aryan Jauregui dans, fotografie en real-time videoprojectie. De voorstelling is vrij geïnspireerd op de roman ‘The Star Rover’ van Jack London, in Engeland verschenen als ‘The Jacket’, een collectie korte science fiction verhalen rond reïncarnatie en mystiek.

Elk moment in je leven is uniek, elke actie veroorzaakt een reactie. Elke beslissing die we nemen, hoe klein ook, kan een aanzienlijke impact hebben op onszelf en op anderen: het zogenoemde butterfly effect. Hoewel we nooit kunnen weten of een bepaalde beslissing goed of slecht is, kunnen we nooit de andere optie ervaren.

Kolomazníková baseerde het concept van Scattered Complexity op het idee dat we allemaal van dezelfde bron zijn afgeleid, door een hoger bewustzijn zijn verbonden en diep van binnen ervaringen uit onze vorige levens dragen. Deze ervaringen en herinneringen uit het verleden beïnvloeden onze huidige keuzes.

 

THE HEART HAS MANY STRINGS – REBECCA LILLICH/KRÜGER

Rebecca Lillich/Krüger maakte een moderne vertaling van de mythe van Ariadne en de Minotaurus en goot dit in de vorm van een interactieve solo. Een performance waarin zij de onderlinge verbondenheid van menselijke ervaringen, gedeelde emoties en energetische afhankelijkheid tussen mensen probeert te onthullen en een metaforische verwijzing tussen fiber arts (vezel kunst) en liefde introduceert. Direct, poëtisch en verrassend, ontstaat er een verbinding tussen publiek en de performer.

 

CONVERSATIONS WITH HADES – JORT FABER & RACHELE CHINELLATO

Als we objectief naar onszelf kijken, zijn we dan tevreden met wat we zien? Conversations with Hades volgt Theseus in de onderwereld, waar hij – gebonden aan de chair of forgetfulness – met Hades spreekt over zijn verleden. Door de chair kan Hades Theseus objectief op zijn eigen daden terug laten kijken. Staat hij nog steeds achter zijn geloof en handelen als zijn eigen morele kompas verdwijnt? Conversations with Hades is een ode aan zelfreflectie en zelfkritiek en nodigt het publiek uit om de beperkingen van haar eigen individualiteit te erkennen.

DOUBLE BILL: SCATTERED COMPLEXITY & TRIPLETS PERFORMANCE EVENING delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in ZID Theater

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!