Diederik was bijna acht jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. 

Zijn wereldbeeld werd in hoge mate bepaald door Asterix, Kuifje en de kennis uit de Kijk. En misschien is dat nog wel steeds zo. De kracht en betekenis van herinnering, daarover gaat Diederiks vijfde solo. Hij vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61. 
Kijken naar toen en nu
Goed nieuws: er is meer dan genoeg om een avond mee te vullen. 

Na zijn voorouders jarenlang in het theater tot leven te hebben gewekt gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. 

Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop.

De pers over zijn vorige voorstelling ‘Moedig Voorwaarts’
‘Sublieme verteller (…) Van Vleuten toont zich opnieuw een geschiedenisdocent, cabaretier en meesterverteller ineen. (…) Met een magistraal verteld en strak gecomponeerd verhaal toont hij hoe hardnekkig spoken uit het verleden kunnen zijn.’ ???? | NRC

‘De combinatie van souplesse en diepgang, historisch bewustzijn en persoonlijke levensherinneringen is Van Vleuten’s indringende theaterstijl. (…) Als geen ander weet hij familiegeschiedenis in te bedden in het grotere geheel van de wereldgeschiedenis. (…) Een theatersolo als deze moet gespeeld en gezien worden.’ | Theaterkrant (keuze van de criticus)

‘Wie door deze voorstelling niet wordt geraakt, is van steen.’ ???? | Elsevier Weekblad

Reacties van onze gasten
Over ‘Diederik van Vleuten – Moedig voorwaarts’ (april 2022):

‘Prachtige intelligente verteller’

‘Inhoudelijk zeer rijk. Zet je aan het denken en houd je spiegel voor.’

‘Indrukwekkende voorstelling’

‘Diederik doet wederom zijn bijnaam ‘meesterverteller’ eer aan. Boeiende vertelling van (zijn) geschiedenis.’

‘Mooi verhaal, gelaagd, gevoelig, historisch. Zet aan het denken. Geboeid tot het einde.’

 

Diederik van Vleuten – Bouwjaar ’61 delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!