Dhont stelt in Close de vriendschap centraal tussen twee dertienjarigen. De lagereschooltijd zit er op voor Léo en Rémi en de overstap naar de middelbare school zorgt voor het herdefiniëren van hun vriendschap. Misschien is het wel niet bevorderlijk voor hun imago om zo close te zijn?

Léo tracht zijn speelveld te verruimen door lid te worden van een hockeyteam maar de iets introvertere Rémi weet niet hoe met die sociale veranderingen om te gaan. Met precisie en zorgvuldige aandacht voor karakteruitwerking schetst Dhont de overgang van kind naar puber en de plaats van tederheid en intimiteit in die fase. 

Léo en Rémi beleven hun zomer dollend en zorgeloos om vervolgens de harde tienertijd in te stappen. Welke leeftijd is meer delicaat dan 13, waarbij elke mening en oordeel van anderen doet piekeren en twijfelen?

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Sociom Zin. De film wordt kort ingeleid en na afloop is er – voor wie dat wil – een nagesprek over het thema van de film. 

Kaarten kunnen online besteld worden op deze pagina. Er is voor aanvang van de film ook kaartverkoop mogelijk aan de kassa.

 

Close – Filmtheater delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

1 2
Feedback
Feedback
Pagina + Feedback?
Volgende
Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
Back
Versturen
Dank voor je feedback!