Charlotte Houberg en Heleen Vegter – Jong Klassiek

In ‘Jane Austens Salon’ geeft het duo Houberg en Vegter je een kijkje in de tijd van Jane Austen. Je ervaart hoe het is om zelf in zo een muzikale salon te zitten, alsof je mee doet aan een kostuumdrama!

Je hoort brieffragmenten, luistert naar salonmuziek en ziet kostuums uit die tijd.

Jane’s favorieten zoals Mozart en Haydn zijn te horen, maar ook van de vrouwelijke saloncomponistes die furore maakten: Helene de Montgeroult, Maria Szymanowska en Belle van Zuylen.
Succesvolle kostuumdrama’s
In de tijd van Jane Austen werd er door rijke burgerij regelmatig salons georganiseerd. De samenkomst in de salon was een belangrijk onderdeel van het muzikale en sociale leven. Er werd zelfs speciaal muziek voor gecomponeerd! 

Het ongekende succes van de kostuumdrama’s zoals Downton Abbey, Emma, Bridgerton en Pride & Prejudice geven aan dat vandaag de dag die vervlogen tijd nog steeds een enorme aantrekkingskracht heeft.
Dicht op de muziek
Intiem, onder elkaar, dicht op de muziek en persoonlijk zijn sleutelwoorden voor dit concert. Charlotte Houberg, sopraan en Heleen Vegter, pianiste, zullen met dit programma het publiek het gevoel geven even terug in de tijd te wanen. 

Met muziek van Haydn en Mozart maar ook met onbekendere vrouwelijke componistes als van Zuylen, Szymanowska en Montgeroult.
Over Jong Klassiek
In een serie van vier concerten klassieke muziek bieden we jonge talenten, die staan te trappelen van ongeduld, een podium. De presentatie is in handen van Maria Croese, zangpedagoge en oprichtster van Classic Young Masters, die zich eerder samen met John Floore bezighield met talentontwikkeling.

Na afloop trakteren we op huisgemaakte soep in het Fraterhuis.

 

Charlotte Houberg en Heleen Vegter – Jong Klassiek delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Schouwburg Cuijk

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!