BarokOpera Amsterdam – The Fairy Queen, een midzomernachtsdroom (Première)

Opera saai en oubollig? Niet bij Barokopera Amsterdam. Met toegankelijke voorstellingen weet het gezelschap steeds meer operaliefhebbers aan zich te binden. Met Purcell heeft het gezelschap een speciale band. “Geen maniërisme, geen gesnoef over authentieke instrumenten; hier wordt de totale moderniteit van Purcells muziek getoond”, schreef een Frans magazine in 2018.

Als favoriete hofcomponist van William en Mary, het Engels-Nederlands paar dat eind zeventiende eeuw regeerde, rijpte Purcell in twee werelden: die van de geniale hoveling en van de bevlogen theaterman. Ter viering van het vijftienjarig huwelijk van de vorsten componeert hij in 1692 de (semi)-opera ‘The Fairy Queen’, waarin de liefde wordt bezongen. Het libretto is geïnspireerd op ‘A Midsummernight’s Dream’ van Shakespeare.

Zo ontmoeten de twee specialiteiten van BarokOpera Amsterdam elkaar in deze voorstelling: de interpretatie van Purcells werk en fysiek theater. Een groep dansers, vijf zangers en acht instrumentalisten spelen en zingen de geestige en dramatische dialogen.

BarokOpera Amsterdam – The Fairy Queen, een midzomernachtsdroom (Première) delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Posthuis Theater

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!