Onder de titel Apollo & Daphne brengt het Apollo Ensemble een programma met muziek van Händel en Vivaldi. De link tussen deze twee componisten is het verblijf van Handel in Italië wat een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van zijn stijl als componist. Zijn vroege cantate Apollo e Daphne stamt uit zijn Italiaanse tijd (Venetië) en ook zijn concerti Grossi vinden hun oorsprong in Italië.
Het concert wordt geopend met een Concerto Grosso waarna een aantal concerten voor solo instrumenten met orkest van Vivaldi worden gespeeld, uitgevoerd door de nieuwe generatie van Apollo musici.

Na de pauze volgt dan de beroemde cantate van Händel “Apollo e Daphne”, waarin hij heel dramatisch en beeldend het verhaal van de Griekse god Apollo laat horen die verliefd wordt op de nimf Daphne. Zij wil er echter niets van weten…

 

Over het Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Concertreizen voerden de musici naar verschillende landen in Europa, Zuid-Amerika, Canada, Australië en de Verenigde Staten. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap treedt voor dit concert op volle sterkte aan. De cantate Apollo e Daphne van Georg Friedrich Händel wordt uitgevoerd door sopraan Renate Arends en bariton Henk Neven.

Musici

Renate Arends, sopraan  & Henk Neven, bariton
Apollo Ensemble
Viool 1: David Rabinovich (artistieke leiding), Daphne Oltheten, Sara de Vries,
Viool 2: Lilia Slavny, Agnieszka Papierska
Altviool: John Wilson Meyer
Cello: Jacopo Ristori
Contrabas: Beltane Ruiz
Traverso: Jonty Coy
Hobo: Robert de Bree, Mario Topper
Fagot: Thomas Oltheten
Klavecimbel: Marion Boshuizen

Apollo Ensemble – Apollo en Daphne delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Agora Theater

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!