Alex Roeka ontving voor zijn theaterprogramma ‘NIEUWE DROMEN’ de Poelifinario Kleinkunst 2022. En terecht: “Een joekel van een programma, dat een zaal tot een ongewoon lang, klassiek eindapplaus aanzet. In Alex Roeka hebben we in Nederland onze eigen Jacques Brel”, schreef Dagblad van het Noorden en gaf vijf sterren.

Roeka zingt en vertelt over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd. Prachtig allemaal!

Uit de recensies
Dagblad van het Noorden *****
“Een joekel van een programma, dat een zaal tot een ongewoon lang, klassiek eindapplaus aanzet. In Alex Roeka hebben we in Nederland onze eigen Jacques Brel.”

Het Parool
“Alex Roeka heeft met ‘NIEUWE DROMEN’ een prachtige theaterbiografie gemaakt. De liederen en verhalen contrasteren fraai, en zijn van een hoog niveau. Gortdroge humor.”

De VSCD-cabaretjury
“Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid geeft extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes.”

OOR over de cd ‘NIEUWE DROMEN’
“Opnieuw verrast de man met dat donkere, vibrerende stemgeluid met teksten over de hemel en hel van de liefde, rust vinden, denken aan vrienden die misschien geen vrienden waren en de mens die bezig is in rap tempo zijn eigen leefwereld te vernietigen.”

Alex Roeka – Nieuwe dromen delen

Contacteer de beheerder

Alle aankomende evenementen in Posthuis Theater

 • No events in this location
 • Waar ben je naar op zoek?

  Feedback
  Feedback
  Pagina + Feedback?
  Volgende
  Geef je emailadres op als je terugkoppeling wenst.
  Back
  Versturen
  Dank voor je feedback!