Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen op theaternetwerk

CliniClowns zoekt Clowns (m/v)

Gevraagd: CliniClowns zoekt Clowns (m/v)

Gevraagd door: Annette Vonk-Jurrius
Sinds: 28 augustus 2018

CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle momenten van ontspanning en plezier. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie voelen zich er weer toe doen.

CliniClowns zijn daar waar behoefte is aan verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie: in ziekenhuizen en instellingen, bij de kinderen thuis, op scholen, tijdens evenementen en online. Eind oktober en begin november gaan we audities houden voor nieuwe Clowns. Er is in meerdere regio’s behoefte aan nieuwe collega’s, als je bereid bent om te reizen en/of te verhuizen, hebben we altijd werk voor je.

Wat ga je doen? Je biedt zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie op een clowneske en verantwoorde wijze afleiding, plezier en ontspanning. Je doet dat op een manier dat niet de ziekte, handicap of beperking, maar de mens centraal komt te staan, zodat een positieve bijdrage wordt geleverd aan de kwaliteit van het leven.

Wie ben jij? Om te kunnen beginnen als Clown is het belangrijk dat je clownspersonage goed is ontwikkeld en dat je als speler goed kan improviseren. De praktijk heeft ons geleerd dat een goede basis om clown te worden is: • een Hbo-opleiding op het gebied van theater of drama (zoals Docent drama, Acteursopleiding of Creatieve Therapie Drama) aangevuld met specifieke scholing op het gebied van clownerie (clowncursussen en/of workshops); of • vergelijkbare ruime (praktijk)ervaring op het gebied van theater/drama en clownerie.

Verder • beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, • beheers je de Nederlandse taal, • ben je muzikaal, • heb je ruime (werk)ervaring met kinderen, • heb je kennis van en ervaring met de omgang van ouderen met dementie, • kun je je verplaatsen in de belevingswereld van het kind en de oudere met dementie en het spel op hen afstemmen, • kun je goed reflecteren, • kun je feedback geven en ontvangen, • kun je goed functioneren in een team en • ben je bereid om door scholing en trainingen je vakkennis en vaardigheden op peil te houden of te ontwikkelen.

Wat krijg je ervoor terug? Je zult starten met een aanstelling van anderhalf à twee dagen per week in een bijzondere werkomgeving, waarin zelfstandigheid, collegialiteit, plezier en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn en er volop ruimte is voor eigen initiatief. Het aanvangssalaris bedraagt 3.039,64 euro op voltijdbasis. Dit is conform de CAO van CliniClowns. Daarnaast kent CliniClowns goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Na de inwerkperiode bieden we een aanstelling van minimaal drie dagen per week .

Interesse? Meld je dan aan voor de audities door middel van een motivatiebrief, CV én filmpje dat ons een goede indruk geeft van je clownspersonage en je spelvaardigheden. Graag ontvangen wij je inzending uiterlijk 30 september 2018 per e-mail op het adres sollicitatie@cliniclowns.nl ter attentie van Annette Vonk. De audities zullen plaats gaan vinden op 23 en 25 oktober 2018 (eerste auditie) en 6 en 8 november 2018 (tweede auditie). Alleen sollicitaties waar het gevraagde filmpje bij mee wordt gestuurd, zullen in behandeling worden genomen. Dit hoeft geen lang filmpje te zijn, maximaal drie minuten is voldoende. Zorg er wel voor dat je goed te zien bent. Let dus bijvoorbeeld op voldoende licht en dat het dichtbij genoeg is om mimiek te zien.

Wil je meer weten over CliniClowns of de functie? Ga naar www.cliniclowns.nl.

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...