Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen op theaternetwerk

Acteur (leeftijdsindicatie 45-55 jaar) gezocht

Gevraagd: Acteur (leeftijdsindicatie 45-55 jaar) gezocht

Gevraagd door: Lida Hagenaars
Sinds: 10 mei 2018

Theatergroep YrroS! is een enthousiaste en actieve theatergroep. Wij zijn gevestigd in het Land van Heusden en Altena. Het bestuur bestaat uit 3 leden; per productie bekijken we of en hoeveel spelers het gekozen stuk nodig heeft.

We willen het toneelstuk met de titel 'Heuvels van blauw' (oorspronkelijke titel 'Blue remembered hills') gaan opvoeren, geschreven door Dennis Potter en vertaald in het Nederlands door prof. Hans Jansen. En we hebben Martine Werners kunnen verleiden om dit stuk te gaan regisseren.

Synopsis: Zeven kinderen op het Engelse platteland, in 1943. Willie en Peter voeren een ‘speelgoedoorlogje’. Samen met John en Raymond jagen ze een eekhoorn op, halen ze hem uit een boom en doden hem: er vallen slachtoffers. ‘Donald Duck’ is het slachtoffer van de wrede spelletjes van Angela en Audrey, in een schuur. De kinderen spelen letterlijk en figuurlijk met vuur. De grens tussen spelen, plagen, terroriseren en échte oorlog wordt steeds vager, ook bij deze kinderen. De angst en de brutaliteit neemt toe en het loopt allemaal heel slecht af. Blue Remembered Hills is oorspronkelijk een TV-film van Dennis Potter (The Singing Detective, Lipstick on Your Collar,...) die vaak als toneelstuk is opgevoerd. De schrijver zocht hier naar mechanismen die mensen tot geweld verleiden. De ‘grote oorlog’ is amper aanwezig, maar werpt wel een slagschaduw op de ziel van de jonge mensen. Ze gedragen zich niet minder wreed en niet minder lief dan gewone mensen. In het stuk worden zeven spelers opgevoerd, twee vrouwen en vijf mannen.  Zij spelen de rollen van de kinderen. Waarom? dit zegt de auteur er over in zijn inleiding op het stuk:'spelende kinderen veranderen dat wat ze doen heel subtiel zodra er een volwassene toekijkt, en aangezien acterende kinderen op die manier dubbel belast zijn, leek het mij nog meer noodzakelijk een volwassen lichaam te gebruiken als een vergrootglas, en ook, hoe paradoxaal dat ook mag klinken, als de seismograaf die veel beter de bevingen en trillingen van de kinderemoties kon registreren.'

Een bijzonder en verrassend stuk dus dat zich eigenlijk moeilijk in een genre laat plaatsen.

We zijn op zoek naar spelers die op een enthousiaste, leergierige manier de mannenrollen willen vertegenwoordigen en daarnaast ook hun aandeel willen hebben om de productie tot een succes te maken. Heb je interesse of wil je meer hierover weten? Neem even contact op met ons via yrrostheater@gmail.com. Voor meer informatie over YrroS! kun je kijken op onze website: www.yrrostheater.nl We nodigen je graag persoonlijk uit om in een workshop met onze regisseur voor deze productie, Martine Werners, af te tasten of er een match is met het stuk, de regie en de medespelers.

Op dinsdagavond 22 mei houden we een kennismakingsworkshop in de omgeving van Woudrichem van 20.00 uur tot circa 22.00 uur. Aan de workshop zijn GEEN kosten verbonden.

Het is wel verstandig om vooraf na te gaan of je de repetities en optredens kunt inpassen in je agenda. Uiteraard kunnen we wel om individuele vakanties heen plannen.

We zullen in september/oktober starten met de repetities die op de dinsdagavonden in (de omgeving van) Woudrichem worden gegeven van 20.00 uur tot circa 22.00 uur. In de aanloop naar de voorstellingen worden hier misschien nog enkele zondagrepetities aan toegevoegd.  De optredens staan gepland voor de laatste twee weekenden (vr./za./zo.) van maart in 2019. 

We vragen contributie om aan deze productie mee te doen.

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...