Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Recensies op theaternetwerk

“Zielehuid” kruipt onder de huid

“Zielehuid” kruipt onder de huid

Geschreven door: Marie-Jet Eckebus
Sinds: 10 juni 2014

“Zielehuid” kruipt onder de huid

Tijdens Delft Fringe zag ik op 7 juni de voorstelling “Zielehuid” in Studio Sylvia Gentil. Het is de solovoorstelling van Eva van den Bosch, met pianobegeleiding van Deborah van Holte.

Eva van den Bosch is net afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Haar soloprogramma “Zielehuid” ademt echter totaal geen ach-het-meiske-is-net-van-school-af niveau uit. Integendeel. Het heeft een professioneel en zeer eigen karakter. Alsof Eva al jarenlang op het toneel staat.

De hele lap tekst, die zij overigens zelf geschreven heeft, komt er zonder hapering uit. Ook na vier voorstellingen is Eva nog zo fris als een hoentje. Haar passie voor theater is voelbaar in de intieme zaal van Studio Sylvia Gentil. Het publiek kijkt en luistert ademloos toe. Eva betovert ze, met haar zangstem, spreekstem en met haar sprookjesachtige verhaal.

Waar gaat “Zielehuid” eigenlijk over? De invulling staat voor iedereen vrij. Maar ik denk dat het vooral om het behouden van het innerlijke kind gaat. “Mannetje”, de metgezel van Eva in haar rol van Mademoiselle, staat model voor het innerlijke kind. “Vergeet Mannetje nooit,” drukte de vader van Mademoiselle haar op het hart. Soms vergeet Mademoiselle hem per ongeluk. Soms verstopt ze hem bewust. Mannetje vergeeft haar. En Mannetje blijft.

In een decor opgebouwd rond een droogmolen en een hutkoffer, speelt Eva een prachtige, poëtische voorstelling. Een voorstelling die onder de huid kruipt. Deze jonge vrouw is een toptalent! Houd haar in de gaten.

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...