Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Recensies op theaternetwerk

SWAN LAKE een moderne dansvoorstelling

SWAN LAKE een moderne dansvoorstelling

Geschreven door: Jolande Kraaijeveld
Sinds: 25 juni 2016

Jakop Ahlbom zorgt al zo’n vijftien jaar voor eigenzinnige fascinerende producties die een visueel boeiend spektakel opleveren. Een mix van genres en stijlen als acrobatiek, film, slapstick, illusionisme, mime, met daarop het sterk fysiek energieke stempel dat hem zo eigen is. Swan Lake is zijn eerste voorstelling waarbij het accent ligt op de moderne dans. Het is dan ook een samenwerking met het dansgezelschap ICK.

In deze uitvoering van het Zwanenmeer zien we de zwaan in witte en zwarte gedaante in symbiose gedanst door twee dansers. In grote lijnen wordt het sprookje gevolgd: de prins, de zwaan, de bruiloft, het bos, de tovenaar. De muziek komt van een live band achter op het podium, Alamo Race Track, popmuziek. De verlichting is duister, de enscenering afwisselend theatraal en basaal. De in symbiose gedanste zwaan, Helena Volkov en Kim Amankwaa, is knap gedaan; één vloeiende lijn, alsof het één lichaam betreft. De muzikale ondersteuning is mooi.

En toch mist deze voorstelling de kenmerkende energie en het spektakel van Ahlbom. De circuselementen, zwaardgooien, dierenkoppen; ze voegen niet de magie toe die voor de wowfactor zouden moeten zorgen. De choreografie is soms verrassend maar herhaalt zichzelf te vaak om de gehele voorstelling te blijven boeien. Het is alsof de voorstelling nog in ontwikkeling is en in die zin veelbelovend.

Swan Lake is nog te zien in Theater de Meervaart Amsterdam t/m 30 juni

foto Olivier Middendorp

 

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...