Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen - media

Monologenfestival 2014

Monologenfestival 2014

Geschreven door: TheaterNetwerk Rotterdam
Sinds: 14 maart 2014

TheaterNetwerk Rotterdam organiseert van 20-23 maart 2014 het Monologenfestival Rotterdam (MNF14) in Theater ‘t Kapelletje.  Donderdagavond 20 maart zijn de eerste monologen te zien.

Een festival met alleen maar monologen kan saai zijn, maar dat is het monologenfestival in Rotterdam niet. Er is van alles te zien en te horen. De traditionele monologen, waar een aantal weken aan wordt gewerkt, maar ook monologen die ter plekke bedenkt moeten worden genaamd de Eendagsvliegen. Er zijn die verschillende soorten monologen:

- Productiemonoloog
Een regisseur en een acteur/actrice maken een voorstelling van maximaal twintig minuten. De tekst komt voort uit bestaand materiaal, is zelf geschreven of is een bewerkingen van bijvoorbeeld boeken, films en theaterstukken.  Een gedegen en wat langer werkproces.

- Repertoiremonoloog
Het wereldrepertoire kent een groot aantal monologen die onderdeel uitmaken van een theaterstuk. Deelnemers kiezen een van deze monologen en tonen hierin hun vakmanschap. Zij worden uitgedaagd om in een productie van 10 minuten deze monoloog te plaatsen in zijn context en theatraal van commentaar te voorzien. Een middelgrote inspanning.

- Eendagsvlieg
Elke festivaldag maken een regisseur en acteur/actrice in één dag een monoloog van maximaal 7 minuten uit het niets. Zij werken alleen díe dag aan hun productie en presenteren die 's avonds tijdens het festival. De deelnemers aan dit programma krijgen de beschikking over een oefenruimte en dramaturgische ondersteuning. Een kort en intens werkproces.

Voor meer informatie en het programma van het festival, zie de website http://www.mnf14.nl

 

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...