Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen - media

KRT in race voor speciale Oscar

KRT in race voor speciale Oscar

Geschreven door: TheaterNetwerk Rotterdam
Sinds: 07 februari 2014

Toneelvereniging Klein Rotterdams Toneel (KRT) zit in de race voor de Oscar. Niet voor de prestigieuze Academy Award, maar voor de ‘Man bijt hond Oscarverkiezing’.  Het tv-programma van de NCRV brengt in haar jubileumjaar een speciaal eerbetoon aan deze bijzondere filmprijs. Want niet alleen in Hollywood, maar ook in Nederland loopt veel acteertalent rond.

Vanuit het hele land zijn vijf amateurgroepen geselecteerd die de opdracht hebben om één minuut uit een legendarische film zo goed mogelijk na te spelen. Klein Rotterdams Toneel vertolkt een scène uit Titanic, de kassakraker uit 1997 die 11 Oscars won. De scène met de Rotterdamse Rose en Jack werd deze week niet - zoals verwacht -  gefilmd bij de ss Rotterdam. De spelers, onder regie van Mirjam Veldhuijzen van Zanten, kozen liever voor een theatrale aanpak. Dus streek het gezelschap  en een heuse vijfkoppige filmploeg van Man bijt hond neer in theater ’t Kapelletje in de stad.

De Rotterdamse inzending is vanaf vrijdag 14 februari te zien in Man bijt hond. Daarna barst de strijd los tussen de vijf deelnemende verenigingen.  Het Klein Rotterdams Toneel zal namelijk zoveel mogelijk stemmen van de kijkers moeten trekken, wil ze naar huis gaan met de alternatieve Oscar. Kijkers kunnen van maandag 17 februari tot en met vrijdag 28 februari hun stem uitbrengen op de Oscar voor de Beste Filmscène, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Decor & Aankleding. De Man bijt hond Oscarverkiezing wordt op zondag 2 maart uitgezonden
 

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...