Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Community

Locatie Theater Spant! Bussum

Theater Spant! Bussum

Adres

Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum

Contactpersoon
Telefoon 035 693 32 54
Website http://www.spant.org
Theater Spant! Bussum

De huidige vier muren van Spant! staan er sinds 1979. In de periode van 1969 tot 1979 functioneerde op dezelfde plek in Bussum het eerste Theater 't Spant. Gebouwd om onderdak te bieden aan de plaatselijke muziek-, toneel- en operetteverenigingen, die door de overname van gebouw Concordia door de NOS dringend behoefte hadden aan een grote zaal voor hun uitvoeringen en voorstellingen.

Televisie
Het oude Spant kende slechts 1 grote theaterzaal. Onder de kundige aanvoering van Wim Voorman groeide het activiteitenpakket van 't Spant. De eerste professionele theatervoorstellingen werden naar Bussum gehaald evenals de eerste Hilversumse omroepen, resulterend in een thuishaven voor menig televisieprogramma in de jaren '70 & ‘80. Tot op de dag van vandaag dankt 't Spant grotendeels haar naamsbekendheid aan programma's zoals: ‘In de hoofdrol', ‘Stuif es in' en ‘de Willem Ruis Lotto Show'. Door de komst van het Mediapark in Hilversum en Studio Aalsmeer verloor 't Spant als televisiestudio terrein.

Nieuwbouw
Tegen het einde van de jaren '70 kwam de nieuwbouw van de bibliotheek in zicht op een andere locatie in Bussum. De situering van de receptie en kassa van het oude Spant moesten in ieder geval veranderd worden. Uiteindelijk ging de Bussumse Gemeenteraad akkoord met de volledige sloop van 't oude Spant en de bouw van een nieuw complex op dezelfde plek ten behoeve van de bibliotheek en het theater. Dit nieuwe pand zou over meerdere ruimtes beschikken ten behoeve van de commerciële activiteiten. In september 1980 opende de toenmalige minister president Van Agt het vernieuwde Spant, ontworpen door de architect Beckers.
In 1997 is de bibliotheek verhuisd naar het centrum van Bussum en kwam er voor 't Spant ruimte vrij om verder uit te breiden. Onder leiding van Wim Voorman werd de commerciële functie ook steeds belangrijker en vierde in de jaren negentig hoogtij. In de tussentijd werd hij ernstig ziek en overleed in 2000. De congres- en evenementenmarkt was inmiddels door de recessie gegrepen en de concentratie van het beleid kwam te liggen op het uitbreiden van de culturele functie.

Versterkende werking
In 2005 heeft Spant! een geheel nieuw tijdperk ingeluid dat zich vooral kenmerkt door de versterkende werking tussen theater en congressen en evenementen. Met de totale restyling in de zomer 2005 en de naamswijziging van 't Spant naar Spant! is er ruim baan gemaakt voor het uitbreiden van zowel het cultuuraanbod als de mogelijkheden voor congressen en evenementen.

Voorstellingen

Speeldata

8 vrouwen

8 vrouwen

08 december 2018 | 20:00

vanaf

€ 15,00

Bezig met laden...