Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Community

Profiel Jean Voormeer

Jean Voormeer

Functie Theater La Loupe
Lid sinds 02 september 2018
Website http://laloupe.jeancement.nl/
Facebook https://www.facebook.com/horrortheaterproducties/

Over Jean Voormeer

Theater La Loupe maakt voorstellingen die maatschappelijke thema’s combineren met humoristisch absurdisme en rauw en grof horrortheater dat een stevige, soms choquerende impact op het publiek heeft.
Daarmee staat Theater La Loupe in een traditie die begonnen is bij Grand Guignol, een Franse theatergroep (1897-1962). Grand Guignol maakte zeer realistische horror op het podium, wat bestemd was voor de elite. Deze had geen idee wat hun handelen voor gevolgen had voor de arme bevolking. Grand Guignol had ongekend succes, zelfs de koning kwam regelmatig kijken. En menigeen viel zelfs flauw door het realistische bloedvergieten.
La Loupe mengt de horror echter met absurdisme en slapstick, daardoor krijgt de horror in sommige momenten iets luchtigs. Tegelijkertijd versterken alle genres elkaar waardoor de contrasten van de horror en humor bij het publiek heftiger worden. Tevens richt La Loupe zich op een veel breder publiek, mede door het aankaarten van actuele maatschappelijke thema’s.

Mijn groepen

Deze persoon heeft nog geen groepen aan zijn/haar profiel toegevoegd.

Mijn producties

Deze persoon doet nog niet mee aan producties en/of voorstellingen op theaternetwerk.

Bezig met laden...