Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Community

Groep Terugspeeltheater Amsterdam

Terugspeeltheater Amsterdam

Naam Springin Theater
Adres Alberdingk Thijmstraat 9-2
1054 AH Amsterdam
Telefoon 084-8844231
E-mailadres info@terugspeeltheater.nl
Website https://www.terugspeeltheater.nl
Terugspeeltheater Amsterdam

Over deze groep

Terugspeeltheater Amsterdam improviseert op basis van verhalen van het publiek. Acteurs en muzikanten zetten met humor en fantasie een thema in een ander licht. Het abstracte wordt concreet. We bevragen, prikkelen en maken voelbaar wat er leeft onder het publiek. Terugspeeltheater verheldert en verbindt.

Wat is terugspeeltheater?

Het leven zit vol verhalen. Kleine verhalen, grote verhalen. Verhalen uit het persoonlijk leven. En verhalen die zich afspelen op het werk. Iedereen draagt ze met zich mee. Terugspeeltheater maakt verhalen van mensen zichtbaar, hoorbaar, voelbaar, herkenbaar en bespreekbaar. Door ze op een theatrale manier terug te geven: ze terug te spelen. Terugspeeltheater is geschikt als intermezzo bij of afsluiting op trainingsdagen, congressen en conferenties. Het is een authentieke en creatieve vorm om bijvoorbeeld de identiteit en visie van een organisatie concreet te maken, samenwerking te verbeteren, beleidsthema’s te verkennen of trainees te ondersteunen. En prima inzetbaar als afwijkende werkvorm bij een gedachtewisseling of als fijnzinnig alternatief voor debatten waar onwrikbare tegenstellingen en standpunten de boventoon kunnen voeren. En natuurlijk is terugspeeltheater ideaal om een feestelijke gelegenheid op te luisteren.

Hoe werkt terugspeeltheater?

Vooraf worden met de opdrachtgever de aanleiding en het centrale thema besproken. Onze spelleider gaat naar aanleiding daarvan het gesprek aan met het publiek. Daar komen ervaringen en verhalen uit naar voren. Daarna nodigt de spelleider de acteurs en de muzikant(en) uit om het verhaal vorm te geven. Dit spel verbeeldt de verhalen die vaak bij mensen en organisaties onder de oppervlakte leven. Soms met een twist of met humor, altijd met waardigheid en respect. Omdat geen verhaal hetzelfde is kiezen kan voor ieder verhaal een andere spelvorm worden gebruikt die het meest recht doet. Kortom, terugspeeltheater is een (verdiepende) vorm van improvisatietheater.

Mensenwerk

Terugspeeltheater Amsterdam speelt voor doelgroepen in verschillende sectoren, zowel in kleine als grote zalen. De improvisaties rond persoonlijke, werk-gerelateerde of maatschappelijke verhalen uit de actualiteit verbinden het publiek op herkenbare manier met de praktijk. Zo werpen de scènes een ander licht op de zaak en illustreren onderliggende patronen, maar altijd op menselijke maat. Ongeacht of het gaat om professionals, organisaties, burgers of cliënten.

  • Zorg: jeugdzorg, ouderenzorg, mantelzorg, gehandicaptenzorg.
  • Onderwijs: HBO, ROC, WO, docenten en studenten.
  • Welzijn: wijkwelzijnswerk, steunpunt mantelzorg, patiëntverenigingen, vrijwilligersorganisaties.
  • Overheid: WMO, beleidsafdelingen, buurtinspraak
  • Profit sector: energiebranche, verzekeraars.
  • Non-profit sector
  • Diversen: debatcentra, beroepsverenigingen, buurtverenigingen, belangengroepen, jubilea, vieringen, openingen.

Iedere doelgroep zijn eigen voorstelling

In onze voorstellingen staat meestal op verzoek van onze opdrachtgevers een thema centraal. Door verhalen teruggespeeld te zien komen vaak nieuwe en verrassende inzichten naar voren. Terugspeeltheater helpt graag deze uit- en verlichten.

Ik neem deel aan deze groep

Producties

Deze groep heeft nog geen voorstellingen geproduceerd.

Bezig met laden...