Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Community

Groep Amsterdams Marionetten Theater

Amsterdams Marionetten Theater

Naam Gitte Clemens
Adres Nieuwe Jonkerstraat 8
1011 CM Amsterdams
Telefoon 0031-(0)20-6208027
E-mailadres info@marionettentheater.nl
Website www.marionettentheater.nl
Amsterdams Marionetten Theater

Over deze groep

Het Amsterdams Marionetten Theater (AMT) is opgericht in 1985. Het AMT brengt een unieke vorm van muziektheater voor jong en oud: het klassieke marionettentheater. Houten acteurs, in kostuums van zijde en fluweel, presenteren opera en muziektheater van diverse componisten. Zes poppenspelers brengen de grote marionetten tot leven. Artistieke en zakelijke leiding: Hendrik Bonneur.

Het AMT speelt voor volwassenen en kinderen, meestal in het eigen theater in Amsterdam. Voor gezelschappen (families en bedrijven) organiseren wij speciale opera diners en opera high tea's, of een rondleiding op het atelier en achter de schermen. Voor scholen zijn er workshops en speciale schoolvoorstellingen.

Het (opera)repertoire wordt speciaal bewerkt voor marionetten, zodat het stuk naadloos aansluit bij de intimiteit van het marionettentheater. De musici en zangers waarmee wordt samengewerkt zijn veelal afkomstig uit de wereld van de authentieke uitvoeringspraktijk. In Amsterdam worden onze stukken uitgevoerd met eigen muziekopnames in het Nederlands. Op buitenlandse tournees treden wij op met operazangers en kamermuziekensemble.

www.marionettentheater.nl  

Ik neem deel aan deze groep
Bezig met laden...